Dôvodom je zavedenie poplatkov slovenských komerčných TV kanálov, ktoré musel operátor zahrnúť do svojej tarify.

Antik oznámil zmeny v ponuke digitálnej televízie, ktoré súvisia so zavedením poplatkov slovenských komerčných TV kanálov Markíza, Doma, Dajto, JOJ, JOJ Plus a Wau. Zákazníci, ktorí budú chcieť sledovať tieto TV kanály aj naďalej, zaplatia za služby so Základným balíkom TV o 2 eur viac mesačne.

V praxi to znamená, že cena za internet Antik Štandard a Základný balík TV sa zvýši zo 17,92 eur mesačne na 19,92 eur mesačne. V prípade samostatného Základného TV balíka sa cena zvýši z 5,88 eur na 7,88 eur. Operátor tvrdí, že navýšenie ceny pokrýva jeho zvýšené náklady, ktoré súvisia s platením extra poplatkov za šírenie staníc Markíza / JOJ. Výška týchto poplatkov je medzi Antikom a Markízou / JOJ dohodnutá na niekoľko rokov a pokrýva aj prístup k digitálnym službám, ako je TV archív.

Antik zverejnil výsledky prieskumu a reálne čísla sledovanosti Markízy / JOJ v jeho digitálnej TV. O tieto TV kanály nemá záujem cca 7% jeho zákazníkov

Antik umožní používateľom digitálnej televízie využívať službu naďalej aj bez zvýšenia cien. Operátor pre tento účel vytvoril nový Základný balík Light, ktorý neobsahuje TV Markízu, JOJ a ďalšie spomenuté TV kanály. Používateľ si teda môže vybrať, či si za Markízu a JOJ priplatí alebo si zvolí TV balík bez týchto TV kanálov za pôvodnú cenu. Antik predpokladá, že približne 5% jeho zákazníkov si zvolí nový balík za pôvodnú cenu.

Operátor začne aplikovať novú tarifu od 15. augusta 2017, pričom do konca augusta poskytne svojim zákazníkov zľavu. Znamená to, že služby s TV kanálmi Markíza / JOJ začne spoplatňovať od 1. 9. 2017. Zákazníci, ktorí chcú využívať službu naďalej bez zvýšenia cien, môžu do 31. 8. podpísať dodatok k zmluve na ktoromkoľvek zákazníckom mieste Antiku. Odhlásiť Markízu / JOJ bude možné kedykoľvek aj po tomto termíne. Operátor nielen v tejto súvislosti pripravuje možnosť manažovania TV balíkov cez set-top box a webové rozhranie. Tieto funkcie by chcel spustiť ešte tento rok.

Nový cenník internetu a digitálnej TV od Antiku, ktorý platí od 1. 9. 2017

Prečítajte si aj:

Antik predstavil nový set-top box, spustil komerčné TV vysielanie v 4K a do satelitného vysielania nasadil kodek HEVC (doplnené)

 

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit