Taiwanská spoločnosť začína na seba čoraz viac upozorňovať. 

O dosiahnutom skóre na platforme AnTuTu informovali Ice Universe aj Digital Chat Station. S plánovaným uvedením čipovej sady Dimensity 2000, založenej na 4nm procese TSMC sa aj dozvedáme, že tento čip plánuje použiť niekoľko výrobcov smartfónov. Medzi záujemcami o tento čip nechýba ani spoločnosť Vivo, ktorá má údajne prvý Android telefón, ktorý na porovnávacej platforme AnTuTu prekonal hranicu 1 milióna bodov. Samotné AnTuTu tento výsledok zatiaľ nepotvrdilo.

Zariadenie s označením Vivo V2184 poháňa čipová sada MT6983, ktorá má byť údajne nazvaná Dimensity 2000. Predpokladá sa, že predmetný telefón Vivo patrí do série X. Podľa ďalších správ vieme, že Vivo vyvíja aj telefón, ktorý bude poháňať Snapdragon 898.

Antutu Vivo 1 miliónZdroj: AnTuTu

Porovnanie s konkurenciou

Pre porovnanie s najvýkonnejším Android telefónom súčasnosti ide o významný bodový nárast. Red Magic 6 so Snapdragonom 888 dosiahol na porovnávacej platforme AnTuTu 858 734 bodov. Nad hodnotu 1 milión bodov sa aktuálne dostali len iPady Pro s procesorom M1 od Apple.

Dimensity 2000 bude údajne vybavený jadrom Cortex-X2 s 3,0 GHz, tromi jadrami Cortex-A710 a štyrmi jadrami A510. Veľké jadro Cortex-X2 s rovnakými parametrami plánujú použiť aj spoločnosti Qualcomm a Samsung pri svojich čipových sadách Snapdragon a Exynos.

Qualcomm už skôr informoval, že nový vlajkový čipset Snapdragon 898 predstaví 30. novembra. Pokiaľ chce byť MediaTek konkurencieschopný a predbehnúť Qualcomm, na predstavenie novej generácie vlajkových čipov už nemá príliš veľa času. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.