Platforma AnTuTu zverejnila 10 najvýkonnejších vlajkových lodí a smartfónov strednej triedy.

AnTuTu patrí dlhodobo medzi obľúbené nástroje na meranie výkonu. Benchmark sa teší vysokej popularite predovšetkým v Číne. Tento nástroj meria výkon CPU, GPU, pamäte a používateľského rozhrania. Pozrime sa na najnovší mesačný zoznam 10 najlepších vlajkových lodí a zariadení strednej triedy.

Najvýkonnejšou vlajkovou loďou je Asus ROG Phone II s 12 GB RAM a 512 GB vnútornej pamäte, zatiaľ čo v strednej triede sa najvyššie umiestnilo Xiaomi Redmi Note 8 Pro s čipovou sadou Helio G90T.

TOP 10 vlajkové lode

Platforma odhalila, že vďaka svojej softvérovej a hardvérovej výbave si Asus udržal prvé miesto. Treba však poznamenať, že v rebríčku nie sú zatiaľ zaradené žiadne smartfóny s čipsetom Snapdragon 865. AnTuTu informovalo, že z týchto telefónov nie je zozbierané dostatočné množstvo údajov. Smartfóny s najnovším čipsetom od Qualcommu by sa mohli v globálnom rebríčku objaviť najskôr budúci mesiac. Môžeme tak očakávať modely napríklad od Xiaomi, Oppo, Realme, nubie alebo Samsungu.

V súčasnosti je najvýkonnejším smartfónom v AnTuTu od spoločnosti Samsung model Galaxy S20 Ultra 5G v kombinácii 12/256 GB s 559 781 bodmi, za ktorým nasleduje Galaxy S20+ s 553 735 bodmi a čipsetom Snapdragon 865. Testované varianty Galaxy S20+ s čipsetom Exynos 990 dosahovali nižšie skóre.

Skóre Redmi Note 8 Pro sa počas posledných štyroch týždňov nezmenilo. Za týmto smartfónom nasleduje Galaxy A71 so Snapdragonom 730, ktorý podáva najvyšší výkon CPU medzi zariadeniami strednej triedy.

TOP 10 smartfóny strednej triedy

Zdroj: Antutu

Prečítajte si aj:

Na Galaxy S20 Ultra nemám, ale chcem poriadny fotomobil: Galaxy S20+ (Praha v noci)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.