Po Android zariadeniach je zverejnený aj zoznam smartfónov a tabletov spoločnosti Apple.

Platformu AnTuTu väčšina používateľov smartfónov alebo tabletov spája s testovaním zariadení s operačným systémom Android. Netreba však zabúdať ani na smartfóny a tablety spoločnosti Apple, ktoré na tejto porovnávacej platforme majú svoju tradíciu. Dôveryhodnosť AnTuTu je však po kauze z roku 2020 značne naštrbená, avšak stále dokáže poskytnúť pomerne relevantné informácie. V uplynulých mesiacoch sme mohli byť svedkami mimoriadne vyrovnaného súboja vlajkových čipových sád spoločností Qualcomm a MediaTek, ktorého najnovšie výsledky z marca si môžete pozrieť na tomto odkaze. Teraz vám však prezradíme, ktoré zariadenie od Applu je najvýkonnejšie.

Ešte predtým, ako sa tak stane, tak je potrebné počítať s tým, že v zozname z porovnávacej platformy AnTuTu sa nachádzajú aj tablety, ktoré ponúkajú veľmi vysoký výkon. Na druhej strane nie je prekvapením, že medzi iPhonmi sa budú na popredných miestach nachádzať práve Pro modely série iPhone 15

AnTuTu: Toto je zoznam najvýkonnejších Apple zariadení za marec 2024Zdroj: AnTuTu
Zoznam najvýkonnejších Apple zariadení za marec 2024

Najvýkonnejším Apple zariadením na porovnávacej platforme AnTuTu za marec 2024 sa stáva 12,9-palcový iPad Pro 6 s priemerným skóre na úrovni 2 154 189 bodov. Tento výkonný tablet využíva najnovší čip Apple M2, ktorý mu s prehľadom zabezpečí popredné pozície aj na ďalšie obdobie. V tesnom závese sa nachádza 11-palcový iPad Pro 4 s čipom M2 a priemerným počtom bodov na úrovni 1 956 845. Na treťom mieste sa nachádza ďalší zástupca série iPad Pro. Ide o 11-palcový iPad Pro 3 s čipom M1, ktorý v testoch dosiahol priemerné skóre na úrovni 1 761 396 bodov. 

Pokým prvé priečky si uchmatli tablety iPad Pro, tak nemôžeme zabúdať ani na aktuálnu sériu iPhone 15, presnejšie modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Tieto zariadenia sú vybavené čipovou sadou A17 Pro, ktorá týmto smartfónom zabezpečila skóre nad 1,5 milióna bodov. Tento úspech iba potvrdzuje záväzok spoločnosti Apple poskytovať špičkový výkon vo všetkých kategóriách jej produktov.

Pomerne zaujímavé sú aj výsledky modelov iPhone 14 Pro a iPhone 15 Plus, ktoré sú vybavené čipsetom A16 Bionic a skóre cez 1,3 milióna bodov. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.