Spolupráca oboch firiem sa posunula do herného segmentu.

AOC v minulosti uviedlo na trh dve generácie monitorov s dizajnom od Porsche Design. Išlo o štýlové monitory, ktoré boli určené do domácnosti a/alebo kancelárie. Novinka AOC AGON PD27 prináša Porsche Design aj do segmentu herných monitorov.

Dizajn monitora si môžete pozrieť na priložených fotografiách alebo na oficiálnom videu, TU. V porovnaní s konkurenciou chce zaujať najmä prémiovými materiálmi a spracovaním, ktoré má pripomínať pretekárske automobily.

27-palcový monitor ponúka zaoblenie na úrovni 1000R, s ktorým sme sa už stretli v prípade modelov Samsung Odyssey. Rozlíšenie displeja je 2560 × 1440 pixelov, VA panel ponúka obnovovaciu frekvenciu až 240 Hz a odozvu 0,5 ms. Monitor poteší aj verným zobrazením farieb – výrobca udáva 119% pokrytie priestoru sRGB, resp. 89% v prípade Adobe RGB.

AOC AGON PD27

AOC AGON PD27. Zdroj: AOC

Kontrast dosahuje úroveň 2500 : 1 a maximálny jas je 550 cd/m2, pričom AOC AGON PD27 získal certifikáciu DisplayHDR 400. Nechýba ani adaptívna synchronizácia monitora s grafickou kartou, ktorú zabezpečuje technológia AMD FreeSync Premium Pro. Uvidíme, ako si bude rozumieť s grafickými kartami od NVIDIA, nakoľko výrobca neuvádza, že by bol monitor certifikovaný ako G-SYNC Compatible.

AOC AGON PD27 dostal do výbavy aj podsvietenie a diaľkový ovládač na rýchle a pohodlné prepínanie nastavení monitora. Prepojenie s počítačom a ďalšími zariadeniami zabezpečujú dva HDMI 2.0 porty a dva DisplayPorty 1.4. K dispozícii je takisto USB hub aj s podporou rýchleho nabíjania.

AOC AGON PD27 príde na trh v priebehu najbližších dní za cenu 799 eur.

Zdroj: AOC

Prečítajte si aj:

AOC: Najtenší monitor na svete s dizajnom od Porsche je už v predaji na Slovensku. Poznáme ceny (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit