AntikTV je nová aplikácia od spoločnosti ANTIK Telecom.

Tá v minulosti uviedla AntikTV GO pre smartfóny a tablety, teraz prináša riešenia pre set-top boxy s Androidom a platformy Android TV a Apple TV. Nižšie hodnotenie aplikácie v obchode Google Play si nevšímajte. Ľudia totiž nečítajú popis a inštalujú si ju aj do telefónov a tabletov, kde logicky nefunguje. Potom dávajú 1-hviezdičkové hodnotenia. Aplikácia je určená pre set-top boxy s klasickým Androidom 5.0+ alebo platformu Android TV.

AntikTV má rovnaké používateľské rozhranie, aké ponúkajú set-top boxy tohto operátora pre digitálnu a satelitnú televíziu. Rozhranie je jednoduché a intuitívne, rozdelené do niekoľkých položiek – Live TV, Rádio, Archív a Nastavenia. Live TV obsahuje zoznam TV kanálov a programového sprievodcu, ktorý informuje o aktuálnom, odvysielanom a budúcom televíznom programe. Takisto umožňuje jednoduchý prístup k archivovaným reláciám.

K dispozícii je prehľadný televízny program aj TV archív

K dispozícii je prehľadný televízny program aj TV archív

Rádio obsahuje vybrané rozhlasové stanice, ktoré môžete počúvať priamo cez aplikáciu. Cez Archív je možné pristupovať k ponuke archívu, ktorá je rozdelená podľa kategórií. To znamená, že si môžete napr. nechať zobraziť najobľúbenejšie filmy alebo seriály, čo výrazne uľahčuje výber toho, čo si pozrieť. Takýto archív má aj SWAN a páči sa nám, je výbornou pomôckou pre používateľov.

V Nastaveniach si môžete upraviť preferovanú kvalitu streamu. Predpokladom je, že ho ANTIK v danej kvalite vysiela. V opačnom prípade sa použije najbližšia dostupná kvalita. Viaceré TV kanály sú aktuálne dostupné v kvalite Medium (HD) a pri tomto nastavení je obraz veľmi dobrý. Neskôr by malo pribudnúť streamovanie v High (HD).

Aplikácia aktuálne ponúka viac ako 35 slovenských a českých TV kanálov + niekoľko regionálnych TV kanálov a rozhlasových staníc. Pre 11 z nich – sú to tie najpopulárnejšie, je k dispozícii aj 10-dňový TV archív. Na aplikácii oceňujeme najmä rýchlu odozvu pri prepínaní TV kanálov alebo v rámci navigácie v používateľskom rozhraní.

Google Play
App Store

Tento článok vyšiel aj v tlačenom septembrovom vydaní TOUCHIT č. 7/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

Čo dokáže Android TV?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit