Dlhé e-mailové konverzácie budú v aplikácii Gmail prehľadnejšie.

Umelá inteligencia sa postupne dostáva do viacerých nástrojov od spoločnosti Google. Gemini sa stáva populárnym AI modelom medzi používateľmi ich produktov a svoje miesto si na trhu našiel aj nový AI balík služby Google One. V rámci tohto balíka je pre niektorých používateľov už dostupná aj možnosť integrácie Gemini do e-mailovej služby Gmail, avšak zatiaľ len vo verzii pre počítače.

Gemini sa však podľa najnovšieho úniku dostane aj do mobilnej aplikácie pre Android. Gmail tak bude ešte inteligentnejším nástrojom na e-mailovú komunikáciu, ktorý používate aj vo vašom telefóne. Informáciu o integrácii Gemini do aplikácie Gmailu zatiaľ Google nepotvrdil, no všetko naznačuje to, že práce postupne dokončuje.

Gmail v Android smartfónoch zosumarizuje vaše konverzácie

Ako vyplýva z najnovšieho úniku, AI bude vedieť zosumarizovať vašu e-mailovú konverzáciu aj v Android smartfónoch. V rámci posledného úniku sa objavila snímka obrazovky, na ktorej bola aplikácia Gmail s novým tlačidlom. Toto tlačidlo slúžilo práve na zosumarizovanie konverzácie, čo vám bude vedieť uľahčiť prácu s aplikáciou. Ak sa budete chcieť dostať po dôležité informácie z predchádzajúcich e-mailov, nebude vám to trvať dlho.

Sumarizácia e-mailu v GmailiZdroj: AssembleDebug
Sumarizácia e-mailu v Gmaili

Je vysoko pravdepodobné, že takáto možnosť príde len pre predplatiteľov AI funkcií v rámci Google Workspace. Rovnako však treba rátať aj s tým, že Google možno v rámci pilotného testovania spustí túto funkciu len na vybraných trhoch. V každom prípade však pôjde o vylepšenie Gmailu, na ktoré mnohí už dlho čakajú.

Rovnaká funkcia pre sumarizovanie e-mailovej komunikácie v rámci služby Gmail je už dostupná pre predplatiteľov Gemini v Google Workspace. Má však obmedzenia, v súčasnosti je dostupná len v rámci webovej verzie služby v počítačoch. Taktiež sa dá využívať len v konverzáciách, kde prebehla komunikácia s viac ako dvoma odpoveďami. Sumarizácia e-mailov teda nie je možná len pri konkrétnych e-mailových správach.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.