Utilita vznikla ako doplnok k HDMI počítaču. Využijete ju na hocakom Windows zariadení.

Nedávno sme priniesli exkluzívny pohľad na HDMI počítač od Intelu. Ten pripojíte k monitoru alebo televízoru a razom máte k dispozícii plnohodnotné zariadenie so systémom Windows. Problém môže byť s ovládaním, najmä ak nemáte bezdrôtovú klávesnicu a myš.

Intel preto vyvinul mobilnú aplikáciu, pomocou ktorej môžete počítač ovládať. Hoci ide o príslušenstvo k miniatúrnym HDMI zariadeniam, jej funkcionalitu využijete na akomkoľvek PC s operačným systémom Windows 7 a 8. Inštalácia je jednoduchá – stačí stiahnuť aplikáciu (Google Play) a do počítača nainštalovať pridružený softvér. Mobilné zariadenie aj PC musia byť pripojené do totožnej bezdrôtovej siete.

Prvé pripojenie k zariadeniu potvrdíte naskenovaním QR kódu

Prvé pripojenie k zariadeniu potvrdíte naskenovaním QR kódu

Po spustení aplikácie sa zobrazí zoznam dostupných zariadení, čo sú počítače, na ktorých beží už spomenutý program. Ak v ponuke nevidíte vaše zariadenie, je možné, že komunikáciu blokuje firewall. Odporúčame nastaviť výnimku alebo v prípade služby ESET Smart Security aktivovať učiaci režim. Prepojenie telefónu či tabletu pri prvom spárovaní potvrdíte naskenovaním QR kódu.

Po úspešnom spárovaní môžete využívať funkciu virtuálneho touchpadu a klávesnice. Je fajn, že aplikáciu využijete pri orientácii zariadenia na výšku aj na šírku. Druhá menovaná možnosť umožňuje pohodlnejšie písanie na telefónoch. Aplikácia podporuje funkcie systému Windows 8, takže pohybom smerom z pravého boku aktivujete stĺpec Charms Bar. K dispozícii je aj bočný prvok pre pohodlnejšie scrollovanie.

Utilita Intel Remote Keyboard fungovala počas nášho testovania spoľahlivo. Verzia pre iOS zariadenia by sa mala objaviť čoskoro.

Do počítača musíte nainštalovať pridružený program. Následne sa zobrazí v ponuke

Do počítača musíte nainštalovať pridružený program. Následne sa zobrazí v ponuke

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit