Remote Play je rozhodne skvelou funkciou konzol PlayStation.

Na tento účel sa dlhodobo dali používať Windows alebo Android (Sony) zariadenia. V prípade smartfónov z vlastnej produkcie, spoločnosť Sony zvážila, že bude pravdepodobne lepšie, keď funkciu rozšíri aj na iné smartfóny, keďže ich vlastné, sa až tak dobre nepredávajú. Včera sa podporovaný priestor, aj vďaka aktualizácii konzoly 6.50, rozšíril aj o zariadenia s iOS. Vďaka aplikácii PS4 Remota Play, je tak možné používať iPhony a iPady prostredníctvom site Wi-Fi, ako externý displej PS4.

Za pomoci gamepadu s “Apple displejom”, môžete ovládať vašu PS4. Rovnako bude možné prevádzať hlasové chaty v podporovaných hrách. Na tento účel sa bude používať mikrofón iPhonu alebo iPadu. V neposlednom rade, bude možné aj používať klávesnicu iOS zariadení, na zadávanie textu.

Remote Play je funkcia, pomocou ktorej môžete ovládať obsah z vašej Playstation 4

Aplikácia nie je pre všetky verzie iOS

PS Remote Play bude možné používať iba na zariadeniach s verziou iOS 12.1 alebo novšou. Spoločnosť Sony pre plnohodnotný zážitok odporúča používať minimálne iPhone 7 alebo novšieho, pričom v prípade iPadov je najvhodnejším zariadením iPad 6. generácie. V prípade modelu iPad Pro, je odporúčaná až druhá generácia tohto tabletu.

Spoločnosť Sony ďalej pripomína, že aplikácia nespolupracuje s ovládačmi DUALSHOCK 4 a takisto nie je kompatibilná so všetkými hrami. Netreba zabúdať aj na to, že aplikácia je výhradne určená na používanie vo Wi-Fi sieti.

Aplikáciu pre iOS si môžete stiahnuť na odkaze nižšie.

Google Play

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Michal odporúča: nVidia SHIELD, zariadenie, ktoré zmenilo môj „pomalý“ televízor na rýchly

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.