Google prišiel s novinkou, ktorá má zabraňovať úniku informácií používateľov v aplikácii Správy.

Novinka zatiaľ funguje len pre firemné čísla, konkrétnejšie tie, ktoré sú zaregistrované v spoločnosti Google. Snahou je ochrániť používateľov pred škodlivým spamom a phishingom. Na správu upozornil portál AndroidPolice.

Funkcia je predvolene povolená, je ju však možné vypnúť. To sa dá spraviť jednoducho, vďaka novému prepínaču v Nastaveniach aplikácie Správy Google a následne Overené SMS. Novinka však funguje iba vtedy, keď SMS bola odoslaná overenou firmou.

Google použije kódy autenticity na overenie každej prijatej SMS správy, aby upozornila na akýkoľvek pokus o podvod alebo zavádzajúci obsah. Inými slovami, používateľov ochráni pred kradnutím citlivých informácií.

Overenie funguje vďaka hashu vytvorenému na základe používateľovho telefónneho čísla, firmy a obsahu správy. Každý hash sa následne odošle Googlu, ktorý ho porovná s overenou firmou. 

Ak sa hash zhoduje, používateľovi sa zobrazia informácie o firme s ikonou Overené. Pri nezhode sa zobrazí text Správu sa nepodarilo overiť. Slabé dátové pripojenie sa viaže s informáciou Overuje sa odosielateľ a pri žiadnom dátovom pripojení sa zobrazí Čaká sa na pripojenie, aby sa odosielateľ overil.

Overenie SMS správ je aktuálne k dispozícii len v Spojených štátoch v beta verzii aplikácie v5.3.075. Stále môže pritom ísť aj len o test na strane servera. Google tiež používateľov informuje, že správy nečíta, nesleduje a ani ich neukladá, jednoducho iba overuje pravosť odosielateľa. 

Zdroj fotografií: AndroidPolice

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Google končí s ďalšou službou

Značky: