Možno ste sa do nejakého ohrozenia ešte v živote nedostali a pevne veríme, že sa tak nestane. Avšak v prípade, že by sa tak stalo, môže pomôcť aj nová aplikácia od Google – Trusted Contacts (dôveryhodné kontakty) vďaka ktorej sa budete vedieť rýchlo spojiť so svojimi priateľmi, či rodinou.

trustedcontact1_nowat

Ako už z názvu vyplýva, tak sa aplikácia zameriava na overené kontakty, ktorým dáte právo vás lokalizovať. Overený kontakt pošle požiadavku na lokalizovanie (napr. chce rodič vedieť, kde sa jeho dieťa nachádza), tak má druhá strana, pokiaľ je schopná (nie je napr. zranená), určitý čas na zrušenie, alebo prijatie tejto požiadavky. Ak nie je druhá strana z nejakého dôvodu schopná na požiadavku reagovať, tak sa údaj o polohe odošle automaticky po uplynutí vymedzeného času. Taktiež je tu možnosť odoslať svoju polohu všetkým overeným kontaktom a tak by sa mali dozvedieť, že ste v nejakých problémoch.

trustedcontact3_nowat

Aplikácia umožňuje vzájomne zdieľať polohu aj keď je telefón v režíme offline, alebo k nemu nemáte prístup. Ako som spomenul už vyššie, tak by to malo slúžiť v prípade núdze, ale môžete natrafiť aj na partnera, ktorý vás bude chcieť mať pod dohľadom a v tomto prípade ho môžete kedykoľvek vyňať z dôveryhodných kontaktov, alebo môžete celkovo skončiť so zdieľaním polohy pre overené kontakty.

trustedcontact2_nowat

Aplikácia Trusted Contact je dostupná zatiaľ len pre zariadenia s operačným systémom Android, ale onedlho bude dostupná aj verzia pre iOS.

App Store

Zdroj: fossbytes.com

Značky: