Hudba Google Play sa pripravuje na odpočinok.

YouTube Music je na Slovensku spustený iba zopár mesiacov. História služby však siaha až do roku 2015, kedy bol spustený nový spôsob sledovania hudobných videí na YouTube, ale v roku 2018 sa služba pretransformovala na plnohodnotnú streamovaciu službu s cieľom nahradiť Hudbu Google Play. Keďže vypnutie Hudby Google Play je doslova predo dvermi, služba YouTube Music sa oficiálne pripojila ku Kontaktom Google, pretože v Obchode Play takisto dosiahla viac ako 500 miliónov inštalácií.

Tieto inštalácie sú pravdepodobne kombináciou niekoľkých vývojových trendov. Na zariadeniach dodávaných s Androidom 10 si aplikácia YouTube Music získala svoje stabilné miesto na úkor Hudby Google Play. Spoločnosť Google v poslednej dobe takisto zvyšovala svoju aktivitu v súvislosti s prechodom / presmerovaním zo zanikajúcej platformy Hudby Google Play na YouTube Music. Je tak zrejmé, že najviac stiahnutí pochádza práve od bývalých používateľov Hudby Google Play.

Aj napriek tomu, že aplikácii YouTube Music oproti Hudbe Google Play stále chýba niekoľko funkcií, je nespochybniteľné, že sa neustále vyvíja a napreduje. 

App Store

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: YouTube Music ma prekvapil, je lepší ako Spotify

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.