Google začína používateľov informovať mailom.

To, že služba končí, vieme už dlhšie. V čase oznámenia sme však presný termín vypnutia ešte nepoznali. Google najnovšie zverejnil časový harmonogram, v ktorom upresňuje, kedy bude služba vypnutá. Od septembra začne vo vybraných krajinách (Nový Zéland a Južná Afrika) odstraňovať používateľom prístup. Do konca roka dôjde k úplnému vypnutiu. Teraz spoločnosť odosiela používateľom e-maily ako pripomenutie.

Google uvádza, že Hudba Google Play bude čoskoro nahradená službou YouTube Music, ktorá poskytuje viac ako 65 miliónov licencovaných skladieb, albumov a zoznamov skladieb. Vo februári 2017 spoločnosť oznámila, že zlúčila svoje dva tímy YouTube Music a Google Play Music do jedného. Nový tím nakoniec integroval hudobné služby spoločnosti Google. Nie je preto potrebné, aby obe platformy s podobným zameraním zostali aktívne.

Google si je vedomý, že vytvorenie hudobnej knižnice Google Play trvalo veľa času, a preto spoločnosť vykonala opatrenia, aby bolo možné hudobnú knižnicu jednoducho preniesť do služby YouTube Music jediným kliknutím.

Ak službu YouTube Music ešte nepoznáte, odporúčame ju vyskúšať. Viac sa dozviete v našom blogu nižšie.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: YouTube Music ma prekvapil, je lepší ako Spotify

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.