YouTube v Android smartfónoch bude aktualizovať štatistiky v reálnom čase.

Platformu YouTube v poslednej dobe spomínajú na každom rohu. Dôvodom sú najmä reklamy, pričom platforma len nedávno úplne zmenila spôsob jej používania pre mnohých návštevníkov. Blokovanie reklám medzi videami pomocou blokátorov je aktuálne penalizované a ak si chcete užiť sledovanie videí bez reklám, musíte si zaplatiť za predplatné Premium. To však vôbec nie je lacné, čo mnohým prekáža.

V rámci YouTube sa aktuálne bojuje aj s nevhodnými reklamami a nechýba ani kontroverzia nového tlačidla na preskočenie reklám. To je po novom menšie a horšie viditeľné. Známa videoplatforma však teraz potešila novinkou, ktorá je v skutočnosti užitočná. A týka sa aplikácie pre smartfóny s Androidom.

YouTube bude aktualizovať štatistiky v reálnom čase

Aktualizácia počtu videí či Páči sa mi to pri videu bola až doteraz automatickou záležitosťou len vo verzii pre internetové prehliadače. Tieto štatistiky sa automaticky aktualizovali v rámci určitého algoritmu, ktorý ich aj počas sledovania videa aktualizoval približne každú minútu. Samozrejme, pri vyšších číslach už bolo trochu komplikovanejšie tieto zmeny zachytiť. V smartfónoch však k takejto aktualizácii zatiaľ neprichádzalo.

V aplikácii pre Android smartfóny ale prichádza zmena, keďže tieto informácie už nebudete musieť aktualizovať manuálne. Prvé informácie o tejto možnosti prichádzali ešte v auguste tohto roka, teraz ale prichádza do praxe. Google pritom v októbri informoval o tom, že aktualizácia štatistík bude prebiehať automaticky.

A pre nové nahrávané videá sme pridali novú animáciu, ktorá aktualizuje počet zhliadnutí a počet hodnotení Páči sa mi v reálnom čase počas prvých 24 hodín, aby sme ukázali, koľko ďalších používateľov interaguje s tým, čo pozerajú.

Odteraz, keď budete sledovať video aj v aplikácii, štatistiky o počte sledovaní videa a tiež počte Páči sa mi to budú dynamické. Aktualizovať by sa mali každú minútu. Niekto si tejto zmeny ani len nemusí všimnúť, no ak chcete mať informácie o popularite videa, budete ich mať k dispozícii v reálnom čase.

Zdroj: 9to5google.com, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.