Na umelú inteligenciu od Applu netrpezlivo čakáme.

Je predmetom diskusií a otázkou je, či Apple použije rokmi overený postup a počká si na správny čas s príchodom tejto technológie. Podľa webu Yahoo Finance, ktorý odkazuje na správu Bloomberg a Reuters, rokuje Apple s Googlom o možnosti pridať AI Gemini do svojich zariadení. Išlo by však len o jadro tejto technológie, pričom Apple by si ju prispôsobil podľa seba. V minulosti rokoval aj s firmou OpenAI, ktorá stojí za vývojom modelu GPT-4.

Firma pripravuje nové funkcie založené na umelej inteligencii do svojho systému iOS 18. Aj keď si vývoj plánuje podľa seba, chce sa spoliehať na overený model generatívnej AI. Malo by ísť o komplexné pokrytie, teda generovanie textov aj vytváranie obrázkov. Rokujúce strany sa zatiaľ nedohodli na tom, ako bude AI model prispôsobený a používaný v zariadeniach s iOS 18.

Bard je teraz GeminiZdroj: TOUCHIT
Bard je teraz Gemini

Mnohí síce na zapojenie AI od Applu čakajú, avšak generálny riaditeľ Tim Cook sa vyjadril, že firma do tejto oblasti výrazne investuje. V tomto roku by sa mala detailnejšie podeliť o svoje plány. Využívanie gigantov v tejto oblasti, ktorí už majú potrebné know-how, je najrozumnejšia cesta. Svoje by o tom vedel povedať Samsung, ktorý sa spojil s Googlom a použil technológiu AI v novej sérii smartfónov Galaxy S24.

Dohoda bude súčasťou kontroly v oblasti regulačných orgánov Spojených štátov. Ide o snahu vyhnúť sa problémom do budúcnosti, a to najmä v spojení s Googlom. Zažili sme, keď Google nezákonne využíval výhodu v dohode s Applom. Ten aplikoval vyhľadávač Googlu ako predvolený vo väčšine svojich zariadení. A to podľa vládnych orgánov hospodárskej súťaže limitovalo ostatných výrobcov a vývojárov.

Zdroj: Yahoo Finance

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.