Dočkáme sa nakoniec bezdrôtovej nabíjačky aj od Applu?

počas septembra sa začali vynárať indície, že s bezdrôtovou nabíjačkou AirPower, spoločnosť Apple nadobro skoncovala. Najnovšie patenty naznačujú, že nakoniec by sme sa jej mohli skutočne dočkať. Je dôležité poznamenať, že patent presne nešpecifikuje názov, pričom už podľa popisu a funkcií je jasné, že by mohlo ísť stále o to isté „mýtické“ zariadenie.

Dávnejšie bolo známe, že nabíjacia podložka dokáže nabíjať viacero zariadení naraz, či už pôjde o iPhone, Watch, prípadne AirPod. Už samotné nabíjanie troch zariadení je pozoruhodné, pričom nabíjačka obsahuje jedinečné identifikátory, ktoré dokážu zistiť úroveň nabitia batérie a v momente nabitia konkrétneho zariadenia, ho aj odpojiť od nabíjania.

Okrem toho nabíjačka bude schopná aj zistiť, ktoré zariadenie má najväčšiu obrazovku na zobrazenie úrovne nabitia batérií každého nabíjaného zariadenia, aby ste mohli zistiť ich priebežný stav. Telefón vás navyše môže upozorniť, že batéria je dostatočne nabitá na to, aby dokázala poskytnúť dostatok energie na celý deň, pričom sa berie do úvahy aj nadchádzajúci denný program a plány používateľa.

Dobrá správa nakoniec. Najnovšie informácie naznačujú, že nabíjacej podložky by sme sa mohli dočkať už začiatkom budúceho roka a je teda zrejmé, že za zdržanie predstavenia môžu práve vylepšenia v oblasti inteligentných funkcií. Je tak jasné, že nepôjde iba o obyčajnú bezdrôtovú nabíjačku.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy A8s oficiálne: Prvý smartfón na svete s dierou v displeji

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.