CarPlay je utilita, ktorá rozširuje pôvodný informačno-zábavný systém automobilu o aplikácie a jednoduché prostredie od Apple prostredníctvom prepojenia s iOS zariadením

Na oficiálnych stránkach Apple CarPlay pribudlo niekoľko nových modelov a značiek automobilov, v ktorých bude (je) CarPlay dostupný. Túto funkciu ocenia, samozrejme, najmä používatelia iOS zariadení.

Ide o dve prémiové európske automobilky – BMW MiniAston Martin. V prípade Mini to budú dva modely – Countryman a Clubman 2018. CarPlay však bude dostupný iba v príplatkovej výbave – Tech Pack alebo Media Pack XL. V prípade automobilky Aston Martin ide o najnovšie modely – Vantage, Vanquish, RapideDB9 Volante.

Apple CarPlay je aktuálne dostupný vo viac ako 200 modeloch automobilov – od rôznych výrobcov. Ak by ste si náhodou mysleli, že modely od spoločnosti Aston Martin patria medzi najdrahšie automobily, v ktorých je CarPlay dostupný, tak to nie je celkom tak. CarPlay nájdete aj v automobiloch ako Lamborghini Centenario alebo Koenigsegg’s Regera.

Zdroj: theverge.com

Mohlo by vás zaujímať:

Vyskúšali sme si prvý MINI Cooper s hybridným pohonom

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE