Dalo sa to čakať.

Apple oficiálne priznal, že v snahe predĺžiť životnosť starších iPhonov, znižuje v niektorých prípadoch ich výkon. Dôvodom je časom sa znižujúca kapacita batérie a riešením tohto problému je výmena starej batérie za novú. Téme sme sa podrobne venovali v samostatnom článku.

Apple teraz po oficiálnom potvrdení tohto kontroverzného kroku čelí v Amerike niekoľkým žalobám. Prvá žaloba bola podaná v Los Angeles a obviňuje spoločnosť z toho, že znehodnocuje staršie zariadenia. Žalobca tvrdí, že spomalenie starších iPhonov kvôli predĺženiu životnosti batérie nie je funkcia, ktorú by používatelia žiadali alebo by s ňou súhlasili. Súčasťou žaloby je tiež obvinenie, že Apple chce takýmto spôsobom prinútiť viac ľudí, aby si každý rok kupovali nový model. Žalobca žiada finančné odškodnenie a ukončenie týchto praktík.

Ďalšia žaloba bola podaná v Chicagu. Žalobca obviňuje Apple z „klamlivého, neetického a nemorálneho“ spomaľovania starších iPhonov. Dá sa predpokladať, že ďalšie žaloby budú pribúdať.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Apple priznal, že úmyselne spomaľuje staršie iPhony

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit