Táto verzia doplní minuloročný model s Lightning portom.

Slovné spojenie USB-C a Apple nikdy nešlo príliš dokopy. Hoci už niekoľko rokov sa tento moderný USB port nachádza aj v zariadeniach spoločnosti Apple, tak až tento rok by sa mal objaviť aj v telefónoch iPhone. Apple aktuálne pracuje na verzii systému iOS 16.4, ktorý je dostupný pre vývojárov.  Portál GSMArena informuje, že práve táto verzia systému obsahuje odkazy na nové slúchadlá AirPods s označením A3048 a nové puzdro AirPods s modelovým označením A2968. 

K novým zisteniam sa vyjadril aj známy analytik Ming Chi-Kuo. Ten tvrdí, že ide pravdepodobne o USB-C verziu vlani uvedených slúchadiel AirPods Pro 2 s Lightning portom. Uvedenie novej verzie s USB-C sa pritom očakáva niekedy v 2. alebo 3. kvartáli tohto roka. Kuo však o nových slúchadlách neprezradil žiadne ďalšie informácie. Nie je teda jasné, či pri AirPods Pro 2 s USB-C príde ku zmene iba v porte, alebo či dôjde k nejakým ďalším hardvérovým zmenám a vylepšeniam.

Apple AirPods Pro 2022Zdroj: Apple
Apple AirPods Pro 2022

Na základe predpokladaného dátumu uvedenia novej verzie slúchadiel AirPods Pro 2 sa však zdá, že tie by mohli byť na trh uvedené spolu s telefónmi série iPhone 15, ktorá by mala byť ako prvá v histórii spoločnosti Apple vybavená USB-C portom. Je teda viac ako isté, že legendárny Lightning port tento rok definitívne končí.

Kuo dodáva, že Apple v súčasnosti neplánuje vydať USB-C verzie ďalších modelov slúchadiel – AirPods 2 a 3, čo znamená, že AirPods Pro 2 budú pravdepodobne prvé TWS slúchadlá od Apple, ktoré začnú využívať USB-C port.

Aj z tohto dôvodu je zrejmé, že nové slúchadlá budú predstavené po boku série iPhone 15.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.