Poznáme aj predbežný dátum predstavenia.

Japonské spravodajstvo Nikkan Kogyo Shimbun informovalo, že Sony dodá spoločnosti Apple OLED mikrodispleje pre jeho okuliare Apple Glasses, o ktorých sa dlhodobo špekuluje. Na správu upozornil portál macrumors.

Túto správu potvrdil aj analytik Ross Young, ktorý sa s odvolaním na viacero zdrojov vyjadril, že Apple skutočne plánuje použiť technológiu mikro-displejov od Sony. Ide o malé, špičkové displeje s ultrarýchlou frekvenciou odozvy, ultravysokým kontrastom, širokou škálou farieb, vysokou svietivosťou a nízkou odrazivosťou.

Mikro-displeje spoločnosti Sony ponúkajú aj ďalšie vlastnosti, ktoré sú ideálne pre okuliare od Apple – majú integrované ovládače pre tenký a elegantný dizajn a pre dlhšiu výdrž batérie sú k dispozícii až štyri režimy úspory energie. Young uviedol, že okuliare budú používať 0,5-palcový displeje s rozlíšením 1 280 × 960 pixelov. Vysoký kontrast mikro-displejov umožňuje, aby sa dodatočná informačná vrstva zobrazila rýchlo a plynulo.

Podľa spravodajstva Nikkan Kogyo plánuje Apple uviesť svoje okuliare Apple Glasses na trh v roku 2021. Young tvrdí, že sa tak stane v prvej polovici roka 2022.

Autor: Oliver Šuba

Zdroj: twitter, macrumors

Prečítajte si aj:

Apple Glasses: iPhone X ako inšpirácia pre okuliare s rozšírenou realitou