Spoločnosť Apple sa rozhodla pre akvizíciu, u nás menej známej novozélandskej firmy, zaoberajúcej sa vývojom a výskumom v oblasti bezdrôtového nabíjania. 

Budúcnosť je bezdrôtová a pre Apple, ako synonymum inovácií, to platí dvojnásobne. Bola to práve firma z kalifornského Cupertina, ktorá sa ako prvá odvážila minulý rok predstavením iPhone 7, respektíve 7 Plus, úplne odstaviť dovtedy neodmysliteľnú súčasť každého smartfónu – 3,5 mm jack konektor. Správnosť tohto kroku dnes môže potvrdzovať fakt, že viacerí veľkí hráči, vrátane Motoroly, HTC, Xiaomi či Google, postupne takisto odstraňujú tento konektor zo svojich zariadení.

Ako to už vo svete veľkých technologických firiem býva, často je pre ne efektívnejšie i finančne výhodnejšie získať rozličné technológie odkúpením menších firiem, než aby sa snažili niečo podobné vyprodukovať vo vlastnej réžii. Presne to je aj tento prípad, kedy Apple získava PowerbyProxi, založenú ešte v roku 2007 miestnym podnikateľom Fadym Mishrikim. Ten šikovne využil veľký potenciál, skrývajúci sa v najlepších absolventoch University of Auckland, teda vyskolej školy, na ktorej pôsobia špičkoví profesori a výskumní inžinieri pre odvetvie bezdrôtovej energie. Mishriki dal dokopy tím najlepších študentov, čoho výsledkom je mladá úspešná firma, ktorá sa odteraz stáva dcérou Apple. Informáciu priniesol renomovaný novozélandský portál Stuff.co.nz. 

Zakladateľ PowerbyProxi Fady Mishriki

Správu neskôr oficiálne potvrdil aj Apple. „Tím PowerbyProxi bude dôležitým článkom pre Apple k budovaniu bezdrôtovej budúcnosti“, vyhlásil Dan Riccio (viceprezident pre hardvérové inžinierstvo v Apple). Apple prvýkrát predstavilo možnosť bezdrôtovo nabiť iPhone pred mesiacom, príchodom modelov iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X, pričom na bezdrôtové nabíjanie noviniek využíva magnetickú indukciu. Nové iPhony sú kompatibilné s nabíjačkami Qi, čo je označenie pre univerzálny štandard nabíjania vyvinutý organizáciou Wireless Power Consortium (WPC). V budúcom roku plánuje Apple spustiť predaj vlastného produktu s názvom AirPower – bezdrôtovej nabíjačky, ktorou budete môcť súčasne nabiť váš najnovší iPhone, Apple Watch i Apple AirPods.

Zdroj: The Verge

 

Mohlo by vás zaujímať:

VIDEO: Ondrejov svet – čo Apple zistil len teraz, to sme my vedeli už od začiatku

 

 

Značky:

Nechajte nám správu