Dlho sa polemizovalo o tom, či Apple vôbec vyrobí a predstaví nejaké originálne puzdra k „najlacnejšiemu“ tohtoročnému modelu – iPhone XR

Väčšinou je to tak, že originálne puzdra sú dostupné veľmi rýchlo po predstavení samotného zariadenia, čo sa v tomto prípade neudialo. Mnohí používatelia boli nahnevaní a hovorili o tom, že Applu najlacnejší model nestojí ani za to, aby k nemu dodal/vyrobil originálne príslušenstvo. Výrobcovia tretích strán puzdra na tento model, samozrejme, ponúkajú, ale stále je množstvo takých zákazníkov, ktorý chcú iba originálne príslušenstvo (ovečky?).

Dlho sa nič nedialo, ale teraz to prišlo. Apple pred pár dňami zaradil do ponuky originálne puzdra pre iPhone XR. Resp. nie puzdra, ale puzdro. V ponuke je iba jeden model, ktorý je podľa Applu z veľmi kvalitného silikónu. Puzdro je transparentné a pomerne masívne, nejde o žiadne ultra tenké puzdro. Spracovaním by malo ísť o veľmi podobné puzdro, ako sú klasické „Apple Silicon Case“. Prvý unboxing si môžete pozrieť na videu nižšie. Podľa pána, ktorý ho rozbalil, je puzdro veľmi dobre spracované a má príjemný povrch na dotyk.

Zaujímavosťou je aj to, že Apple vyrobil transparentné puzdro, čo nebýva vôbec zvykom. Väčšinou ide o príslušenstvo, ktoré takmer celý dizajn zariadení zahalí. Apple chce v tomto prípade pravdepodobne nechať vyniknúť rôznorodé farebné prevedenia modelu XR, čo je podľa nás správne riešenie. Mohol by však dávať na výber aj pri iných modeloch – či ich chceme zahaliť alebo používať v kvalitnom priehľadnom puzdre, v ktorom aspoň z časti vynikne dizajn a spracovanie zariadenia.

Teraz to najpodstatnejšie – cena. Tá viacerých nedočkavých záujemcov rozhorčila. Apple si vraj za obyčajné silikónové puzdro pýta rovnakú sumu, ako za známe „Silicon Case“ puzdra. Je síce pravdou, že 45 eur za puzdro je dosť, ale ak je rovnako kvalitné, ako všetky ostatné modely puzdier, tak veľmi nebol dôvod na zmenu ceny. Originálne Apple Silicon Case puzdra sú naozaj dobre spracované a kvalitné, máme s nimi osobnú skúsenosť.

Radi by sme však vedeli, aký je váš názor na cenu takéhoto príslušenstva. Je to v poriadku alebo Apple opäť preháňa?

Zdroj: Apple/Vlastné

Prečítajte si aj:

Aký iPhone kúpiť: XS alebo o 300 Eur lacnejší XR?

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE