V príprave má mať Apple skladateľný iPad či MacBook, po ňom má prísť iPhone.

Skladateľné zariadenia v spojení so spoločnosťou Apple sú niečo ako Colombova žena. Stále niekto tvrdí, že predsa existujú a budú ale nikto ešte nikdy nevidel žiadne dôkazy. Najnovší únik však opäť odkazuje na tieto zariadenia, ktoré by sa mali dostať na trh už v roku 2026. Prísť by dokonca mali v jednom roku až dve, pričom americký gigant má vstúpiť do tohto segmentu s veľkou slávou.

Tak ako vyplývalo aj zo skorších únikov, prvým zariadením od Applu so skladateľným displejom by mal byť buď iPad alebo MacBook. Predstavenie takéhoto zariadenia by malo prebehnúť už v druhom štvrťroku roku 2026, takže predstavenie takéhoto zariadenia nie je ďaleko. Otázne však je, čo je na tomto úniku pravdy, kežďe sme doteraz nevideli žiadny dôkaz o tom, že Apple skutočne takéto zariadenie pripravuje a je v takom pokročilom štádiu jeho prípravy, že ho bude vedieť predstaviť už v takomto časovom rámci.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

Druhým skladateľným zariadením by mal byť skladateľný iPhone. Ten príde na trh pravdepodobne o niečo neskôr, nebudú teda zdieľať jednu konferenciu. Z úniku vyplýva, že skladateľný iPhone by mal prísť na trh koncom roka 2026. Zatiaľ však nevieme či pôjde o model typu fold alebo flip. Rôzne úniky, ktoré sa internetom šíria už viacero rokov poukazovali na oba typy iPhonov so skladateľným displejom. Pravdepodobnejšie však je predstavenie iPhonu typu flip.

Predstavenie skladateľného iPhonu by mohlo prebehnúť súčasne so sériou iPhone 17. Je však nutné podotknúť, že séria iPhone 17 sa už teraz spája s viacerými únikmi, ktoré poukazujú na ich výbavu, zloženie či dokonca ceny. O skladateľnom iPhone zatiaľ nevieme takmer nič. Apple by však tento model mohol predstaviť naraz s celou sériou štandardných smartfónov, no do predaja sa pravdepodobne dostane až o niekoľko týždňov neskôr.

Únik, ktorý pochádza od analytika Jeffa Pu znie skutočne optimisticky. Nie je isté, že Apple dodrží tieto časové odhady a v roku 2026 sa predstavia obe zariadenia. Nakoľko sa ale internetom pohybujú úniky ohľadom týchto zariadení a ich existencii už dlhší čas, bolo by na mieste aby Apple prelomil mlčanie a aspoň jedno zariadenie predstavil aj keď v roku 2026.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.