Apple údajne nepredstaví skladateľný iPhone aspoň do roku 2027.

Skladateľné smartfóny sú trendom posledných rokov. Viacerí výrobcovia ich dokázali plne zakomponovať do svojho portfólia, pričom niektorí z nich tento rok predstavujú už niekoľkú generáciu takýchto modelov. Príkladom je aj Samsung, HONOR či Xiaomi, no nie všetky modely sa zatiaľ dostali plnohodnotne do Európy. Jedna z veľkých spoločností však v tomto trende výrazne zaostáva. Je ňou Apple, keďže prvý skladateľný iPhone je v nedohľadne.

Viaceré úniky či dohady alebo skôr priania fanúšikov odhadovali, že by prvý skladateľný iPhone mohol prísť na trh v najbližších rokoch. Ako však dobre poznáme Apple, s novými technológiami, ktoré využíva konkurencia, sa až tak neponáhľa. Rovnako je to aj so skladateľným iPhonom, o ktorom teraz opäť počujeme.

iPhone so skladateľným displejom najskôr v roku 2027

Aj keď informácie o skladateľnom iPhone vychádzajú už dlhú dobu, žiadne konkrétne informácie o výbave či dátume predstavenia zatiaľ nemáme. Apple má predstavenie takéhoto smartfónu neustále odkladať, pričom podľa najnovších vyjadrení analytikov má americký gigant stále zvažovať, ako takýto smartfón spraví. Dobre vieme, že Apple je v oblasti nových technológií perfekcionista a snaží sa dotiahnuť svoje produkty takmer do dokonalosti.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

Podľa najnovšieho vyjadrenia Apple stále zvažuje špecifikácie a výkon telefónu. Trvať to však môže oveľa dlhšie, ako by sme čakali. Najskorším časom predstavenia by tak bol rok 2027, čo by však pre Apple znamenalo urýchlenie procesu prípravy. Takýto model by sa teda mal presunúť do štádia vývoja najskôr budúci rok.

Zatiaľ čo Apple stále pracuje na tom, aby dokázal vytvoriť koncept skladateľného smartfónu, iné spoločnosti na tomto trhu už fungujú plnohodnotne. Okrem Samsungu, ktorý je najväčším priekopníkom skladateľných telefónov na globálnom trhu, má skvelé umiestnenie aj Huawei. Ten sa len nedávno stal najväčším predajcom skladateľných telefónov na celosvetovom trhu, pričom najväčšie predaje má pochopiteľne v Číne.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.