Samsung Mobile bude pravdepodobne čoskoro zosadený z trónu najväčšieho nákupcu OLED displejov . 

Podľa očakávaní za to môže Apple, ktorý údajne plánuje v tomto roku nakúpiť až 169 miliónov zobrazovacích panelov, čo je oproti minulému roku výrazný nárast, kedy boli objednávky spoločnosti vo výške “iba” 114,5 milióna kusov.

Očakávaný nárast produkcie telefónov iPhone 13 je hlavným dôvodom zvýšeného dopytu po OLED paneloch. Rovnako ako séria iPhone 12, aj všetky zariadenia iPhone 13, budú používať Amoled displeje, čo zvýši ich celkovú adopciu v iPhonoch na viac ako 80 %.

Zatiaľ sa neočakáva, že by Samsung kupoval zobrazovacie OLED panely ako obvykle. V roku 2021 to bude údajne 157 miliónov kusov, čo je iba približne o 5 miliónov kusov viac, ako v roku 2020.

Je zaujímavé, že hlavným dodávateľom OLED panelov pre Apple je Samsung Display, dcérska spoločnosť Samsung Mobile. Očakáva sa, že spoločnosti Apple dodá 110 zo 169 miliónov panelov, zatiaľ čo LG Display pridá 50 miliónov. Čínsky dodávateľ BOE dodá zvyšných 9 miliónov.

Očakáva sa, že veľká časť týchto displejov, najmä displejov pre iPhone 13 Pro a 13 Pro Max, bude ProMotion LTPO, podobne ako zobrazovacie jednotky nachádzajúce sa na Apple Watch Series 4 a Series 5.

Tieto displeje umožňujú variabilnú obnovovaciu frekvenciu, ktorá sa dynamicky mení v závislosti od zobrazovaného obsahu. V prípade vyšších modelov iPhone 13 umožnia spoločnosti Apple využívať obnovovacie frekvencie až do 120 Hz a funkciu Always On.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Samsung si opäť vystrelil z Applu: Nové reklamy sa vysmievajú fotoaparátom iPhone 12 Pro Max

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.