Začiatkom septembra spoznáme aj novú generáciu hodiniek Apple Watch 8.

Séria iPhone 14 bude pre Apple prelomová. Nielenže sa medzi jednotlivými modelmi očakávajú väčšie rozdiely vo výbave, ale modely Pro by mali prísť aj s celkom novým dizajnom. Spoločnosť Apple pred pár hodinami potvrdila, že v stredu 7. septembra o 19:00 nášho času usporiada špeciálne podujatie. To sa uskutoční v Divadle Steva Jobsa v areáli Apple Park v kalifornskom Cupertine. 

Septembrová udalosť je každoročne zameraná na predstavenie nových iPhonov. Okrem nového dizajnu modelov 14 Pro sa očakáva aj zmena vo veľkosti jednotlivých zástupcov. Tento rok budú uvedené iba dve veľkosti – 6,1 a 6,7-palca, ktoré budú zahŕňať modely iPhone 14 (Max) a aj modely 14 Pro (Max). Je však dobré si pripomenúť, že o novom dizajne série iPhone 14 sa hovorilo už koncom septembra, čo bolo iba pár dní po uvedení série iPhone 13.

Teraz už vieme, že žiadny “mini” iPhone tento rok neuvidíme. Nie je sa však čomu diviť, malý iPhone 13 sa totiž nepredával veľmi dobre.

iPhone 14 pro renderZdroj: Macrumors.com
iPhone 14 Pro a 14 Pro Max prídu s novým dizajnom prednej steny

Zatiaľ čo pri štandardných modeloch iPhone 14 neprídu žiadne veľké zmeny, modely 14 Pro dostanú nový “výrez”, čip A16, nový 48 Mpx fotoaparát a ďalšie. Všetko potrebné sa dozviete aj súhrnnom článku na tomto odkaze.

Veríme, že Apple tento rok pre klasické modely iPhone 14 pripraví lákajú cenovku. To, že by sa tak mohlo stať naznačuje použitie staršieho čipu A15 a fotoaparátu bez technologickej výbavy modelov iPhone 14 Pro. 

Apple Watch 8

Určite veľkým lákadlom večera bude aj uvedenie nových hodiniek série Apple Watch 8, ktoré by mohli prísť s vylepšeným režimom spotreby, dlhšou výdržou batérie, senzorom na meranie teploty, čipom S8 a ďalšími novými funkciami.

Počas prezentácie hodiniek budú pravdepodobne všetky oči sústredené na uvedenie modelu “Apple Watch Pro”. Očakávaná novinka spoločnosti Apple príde s novým dizajnom, bude mať väčšie rozmery, odolnejší displej a aj konštrukciu. 

Apple Watch 8 ProZdroj: SvetApple
Možný dizajn Apple Watch 8 Pro

Rovnako, ako pri spoločnosti Samsung a uvedení skladacích telefónov, hodiniek Galaxy Watch5 (Pro) a slúchadiel Buds2 Pro, podobný scenár očakávame aj v prípade spoločnosti Apple. 7. septembra sa k novým iPhonom a hodinkám totiž môžu pridať aj nové slúchadlá AirPods Pro druhej genreácie.

Apple ide ešte ďalej

Hoci v podaní spoločnosti Apple ešte stále čakáme aj na uvedenie nového iPadu 10. generácie, vylepšeného iPadu Pro, nového Apple Mac Pro a ďalších, tak je možné, že tieto novinky uvidíme až na októbrovej udalosti.

Pripomíname, že Apple Event bude možné sledovať už 7. septembra od 19:00 na YouTube alebo Apple TV.

Zdroj: Macrumors

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.