Nové AR okuliare spoločnosti Apple majú prísť na trh niekedy okolo roku 2027.

Len nedávno sa objavila na internete informácia o tom, že spoločnosť Apple má pracovať na novom headsete. Ten má byť cenovo dostupnejšou alternatívou pre Apple Vision Pro, ktorý si zákazníkov príliš nezískal. Dôvodom bola vyššia cena, no aj počiatočné problémy nadšencov, ktorí si ho na začiatku predaja kúpili. Teraz sa však zdá, že sa Apple púšťa do výroby AR okuliarov po vzore iných konkurenčných značiek.

Americký výrobca mal na niečom podobnom už v minulosti pracovať. Známy analytik a expert na spoločnosť Apple, Mark Gurman, uvádza, že Apple obnovil svoju snahu o vytvorenie vlastných AR okuliarov. Podľa neho pritom pôjde o skutočne ľahké okuliare, ktoré sa budú dať nosiť pokojne aj celý deň.

Apple Vision ProZdroj: Apple
Apple Vision Pro

Predstavenie týchto okuliarov na trhu však pravdepodobne v blízkej dobe neprebehne . Keďže v súčasnosti Apple pracuje na viacerých zaujímavých projektoch, a jedným z nich je aj lacnejšia verzia Vision Pro, AR okuliare zrejme uvidíme až o pár rokov. Očakávané predstavenie by mohlo prebehnúť v roku 2027. Ak však vezmeme do úvahy aj nejaké komplikácie, ktoré pri ich vývoji a príprave môžu nastať, pokojne si môžeme stanoviť hranicu do roku 2030.

Nové AR okuliare od Applu budú skutočne tenké a ľahké. Aj to môže spôsobiť komplikácie pri ich vývoji. Dôvodom sú súčiastky, ktoré budú musieť byť ešte tenšie v porovnaní s tými, ktoré sa nachádzajú v headsete Vision Pro. Tieto AR okuliare sa budú dať prepojiť s iným zariadením, pričom do úvahy prichádza iPhone či počítač Mac. Výrobca však zatiaľ nič nešpecifikoval a všetky tieto informácie sú zatiaľ známe len v rámci úniku známeho novinára Gurmana.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.