To, že sa blížia Vianoce je evidentné na každom kroku, v každej prvej reklame a v tomto smere nezaháľajú ani veľké spoločnosti ako Apple

Včera po 22:00 nášho času zverejnila spoločnosť Apple veľmi peknú vianočnú reklamu, na ktorej nás, okrem pekného obsahu, zaujal aj fakt, že je natočená v českej republike, teda minimálne väčšina z nej. Dej pekne spracovanej reklamy sa odohráva vo viacerých častiach Prahy, pričom si dvaja hlavní aktéri užívajú Vianočnú atmosféru spoločným tancom. Samozrejmosťou je prítomnosť veľmi obľúbených bezdrôtových slúchadiel Apple AirPods a nového iPhone X. Apple sa snaží nenápadne poukázať na funkčnosť a výnimočnosť nových a obľúbených produktov.

Reklama prezentuje, aké výhody majú tieto slúchadlá, ktoré vás neobmedzujú káblom, perfektne držia v ušiach a jednoducho ich môžete s hocikým zdieľať a vychutnať si hudbu spoločne. Samozrejmosťou je prítomnosť iPhone X a hudobnej služby Apple Music, z ktorej pochádza aj sprievodná pieseň od Sam Smith – The Thrill of It All (Special Edition)

V reklame je pekne vidieť aj to, ako rýchlo prebieha odomknutie telefónu pomocou FaceID, ale aj samotná rýchlosť zariadenia. Apple tak neustále ukazuje, aké rýchle vie FaceID byť, pričom slečna v reklame odomkla telefón ešte pred úplným dokončením animácie zámku.

Ak by sa vám nepozdával fakt, že je reklama natočená v Prahe, stačí si všimnúť rôzne detaily, ako nápisy na budovách, atrakciách a viacero áut automobilky škoda 😊. Je zaujímavé, že Apple sa orientoval pri tvorbe vianočnej reklamy práve na Európu, resp. na Českú republiku a nie na domáce prostredie. Každopádne nás tento fakt teší a je vidieť, že Praha je skutočne krásnym mestom s atmosférou. Treba však spomenúť aj to, že toto nie je historicky prvá reklama od Apple natočená v Českej republike, bolo ich už viac.

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Fototest: Porovnanie fotoaparátov iPhone X vs. iPhone 8 Plus

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE