Apple Music už na smartfónoch s upraveným systémom spustíte len ťažko.

Zdá sa, že vývojári a veľké spoločnosti opäť začínajú pomaly bojovať s upraveným systémom v Android smartfónoch. Len nedávno sme sa totiž dozvedeli, že smartfóny s odomknutým bootloaderom, ktorý je esenciálnou súčasťou nahrávania inej ROM, prípadne rootované smartfóny, nebudú môcť využívať RCS správy. Len pár dní po tomto oznámení prichádza obmezdenie zo strany spoločnosti Apple. Tá znemožní využívanie ich populárnej streamovacej služby.

Služba Apple Music totiž neslúži len používateľom zariadení od Applu, no obľúbili si ju aj mnohí majitelia Androidov. Teraz však, ak majú zariadenie, v ktorom boli vykonané ťažšie zásahy do systému, nebudú môcť túto službu využívať.

Apple Music nefunguje na rootovaných zariadeniach

Úprava systému Android a jeho možnosti sú jednou z hlavných výhod práve tohto operačného systému. Mnohí fanúšikovia sa radi s ich telefónmi hrajú aj po tejto stránke, nakoľko to Android sám o sebe povoľuje. Samozrejme to však so sebou prináša aj rôzne bezpečnostné riziká, a preto na rootovaných telefónoch alebo modeloch s odomknutým bootloaderom nie je možné využívať napríklad bezkontaktné platby mobilom.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Nedávno však Google zaviedol ďalšie obmedzenia pre používateľov takýchto telefónov. Ak by ste aj vy vlastnili a používali takýto model, k RCS správam sa už nedostanete. Budete musieť využívať štandard SMS, prípadne iné četovacie služby. Google totiž prístup rootovaným smartfónom a modelom s odomknutým bootloaderom znemožnil s argumentom, že ich bráni proti spamu a iným nežiaducim elementom. Dôležité však je, že tu Google opäť spomína bezpečnosť.

Apple so službou Apple Music nevydal oficiálne vyjadrenie, prečo znemožňuje používateľom počúvať hudbu prostredníctvom ich služby. Nejde totiž o žiadne bezpečnostné riziko, teda aspoň nie výraznejšie ako pri nejakej ďalšej činnosti. Podstatné však je, že používatelia modifikovaných Android smartfónov budú čeliť obmedzeniam, ktoré si pre nich pripravil práve Apple. Využívanie Apple Music pre nich nebude možné.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.