Má vôbec táto spoločnosť slabinu?

Portál PhoneArena zverejnil veľmi zaujímavé štatistiky, ktoré spoločnosť Apple vykreslujú ako najúspešnejšiu značku v predaji spotrebnej elektroniky. Nejde pritom iba o jednu, ale rovno päť oblastí, čo sa tak často nevidí. Apple teraz dominuje v predaji telefónov, tabletov, notebookov, hodiniek a slúchadiel.

Tieto štatistiky pritom zazneli počas nedávneho WWDC, na ktorom sa z pochopiteľných dôvodov spoločnosť Apple s týmito úspechmi pochválila. Kto by nespravil to isté?

Opäť sa tak potvrdilo, že spoločnosť Apple síce robí po stránke hardvéru kvalitné zariadenia, avšak najsilnejšou zbraňou je softvér. Ekosystém spoločnosti jednoducho nemá konkurenciu. Pokiaľ však vlastníte jedno z nižšie uvedených zariadení, tak vedzte, že patrí medzi tie najpredávanejšie. V konečnom dôsledku je aj najobľúbenejšie. Vôbec by sme sa však nečudovali, kebyže zo zoznamu vlastníte aj viacero zariadení.

Apple
CEO Apple Tim Cook

Naj v podaní spoločnosti Apple

  • Najpredávanejší telefón na svete – iPhone 13
  • Najpredávanejší tablet na svete – iPad (2021)
  • Najpredávanejší notebook na svete – MacBook Air (2020)
  • Najpredávanejšie inteligentné hodinky na svete – Apple Watch (Series 6)
  • Najpredávanejšie bezdrôtové slúchadlá na svete – AirPods Pro

Apple okrem toho, že patrí medzi najväčšie značky sveta, zároveň je najsilnejšou technologickou značkou, ktorá má obrovský vplyv. Marketingové oddelenie spoločnosti jednoducho vie, čo robí. 

Našťastie to nie je iba o ňom.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.