Výhodou tohto riešenia má byť jeho prispôsobiteľnosť.

Jednou z výhod MacBookov je veľký touchpad, ktorý majiteľom počítačov od Applu závidia aj používatelia Windows zariadení. Najnovší patent výrobcu naznačuje, že v budúcnosti by sme sa mohli dočkať ešte väčšej dotykovej plochy. Takej, ktorá pokryje celú klávesnicu.

Apple tento patent prihlásil v septembri minulého roka a prezentuje v ňom víziu veľkej dotykovej plochy, ktorá reaguje na viacero stupňov sily stlačenia. To nie je v podstate nič nové. Avšak, hoci dotyková klávesnica nemá žiadne hardvérové klávesy, touchpad je plne prispôsobiteľný, čo v praxi znamená, že používateľ si môže plochu rozdeliť podľa potreby. Napr. si aktivuje numerickú klávesnicu, viacero trackpadov alebo iba určitú časť kláves, ktorú práve potrebuje používať.

Aby ste vedeli, akú klávesu práve stláčate, resp. kde je čo umiestnené, súčasťou dotykovej plochy je špeciálne podsvietenie. To vytvorí softvérové rozloženie vami vytvorenej klávesnice. Sme zvedaví, ako to bude fungovať v praxi a či sa táto technológia reálne objaví aj v nejakom zariadení.

Na veľkom touchpade si vytvoríte klávesnicu, akú potrebujete

Na veľkom touchpade si vytvoríte klávesnicu, akú potrebujete

Zdroj: Mashable

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit