Essential nám prvýkrát predstavil  svoje zariadenie pred približne rokom ako jedno z prvých, ktoré malo vybratie v hornej časti displeji. Nemuselo to ale tak byť.

Tento rok trend s týmto riešením je na vzostupe a do svojho dizajnu ho implementuje niekoľko veľkých hráčov na trhu so smartfónmi. Essential zvažoval ešte pred uvedením ich prvého zariadenia, že tento “nos”, ktorý je charakteristickou črtou ich modelu, nahradí klasickým dizajnom s jedným netradičným prvkom. Možno namiesto pôvodného riešenia so zárezom mohol mať Essential Phone pop-up (vyskakovaciu) selfie kameru. Tú sme mohli pre pár dňami vidieť pri koncepte Vivo Apex na konferencii Mobile World Congress 2018.

Generálny riaditeľ Essential, Andy Rubin, odpovedal pred niekoľkými dňami na tweet o koncepte telefónu Vivo Apex tým, že poukázal na patent Essential pre podobnú pop-up kameru, akú zvažovali použiť už pred niekoľkými rokmi.

Spoločnosť vtedy zvažovala vynechanie zárezu pre mechanickú pop-up kameru. Kvôli mechanickým prvkom vyskakovacej kamery nakoniec bol Essential Phone vybavený zárezom v displeji. Rubin poznamenal, že ho trochu mrzí, že Apple vybavil iPhone X podobným riešením zárezu v displeji.

Je ale pochopiteľné prečo sa Rubin a jeho spoločnosť zatiaľ rozhodli proti vyskakovaciemu fotoaparátu. Je to hlavne kvôli tomu, že by sa mohla pop-up kamera zlomiť, alebo odraziť. Zárez v displeji bezpečne chráni kameru, aj keď sa vám to možno nemusí páčiť.

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Koncept Apple iPhone SE 2: Menší brat iPhone X (doplnené video)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.