Apple včera potichu na svojom oficiálnom webe predstavil  iPhone 8 Logic Board Replacement Program.

Kalifornský technologický gigant včera pripustil, že niektoré iPhony 8 majú od výroby vadnú matičnú dosku, ktorú firma nazýva Logic Board. Chyba sa môže prejavovať svojvoľnými reštartmi zariadenia, zamrznutím obrazovky či úplnou nemožnosťou iPhone 8 zapnúť. Apple sa rozhodol, že všetkým afektovaným zákazníkom vymení logic board bezplatne.

Dobrou správou pre našincov je, že problém sa netýka zariadení distribuovaných pre európsky trh. Afektované majú byť údajne iba iPhony predané v rozpätí od septembra 2017 do marca 2018 v Číne, Austrálii, Hong Kongu, Japonsku, Indii, Macau, Novom Zélande a USA. Apple zároveň dodáva, že ide iba o veľmi nízke percento predaných zariadení a problém sa netýka modelu iPhone 8 Plus.

Pokiaľ predsa len náhodou vlastníte iPhone 8, ktorý bol určený pre niektorý z vyššie spomínaných trhov a spozorovali ste obdobné problémy, môžete si po kliknutí na tento link na základe sériového výrobného čísla (IMEI) overiť, či sa vás program výmeny týka. Ak bude odpoveď kladná, stačí navštíviť najbližší autorizovaný servis Apple.

Zdroj: Engadget

 

Prečítajte si aj:

Apple predstaví nové iPhony 12. septembra

 

Značky:

Komentáre sú uzavreté