Jeho koncept je však odlišný v porovnaní s konkurenciou.

Samsung a Huawei čoskoro ukážu svoje skladateľné smartfóny a tento trend bude možnože nasledovať aj Apple. Naznačuje to nový patent výrobcu iPhonov.

Apple si nechal patentovať koncept zariadenia s flexibilným displejom s pántom, ktoré je možné zložiť na polovicu. Avšak na rozdiel od skladateľných smartfónov, ktoré sa môžu rozložiť na malý tablet, je koncept Applu trochu iný – telefón sa zloží na polovicu, aby zaberal menej miesta vo vrecku alebo v kabelke a aby sa počas prenášania lepšie chránil aj samotný displej.

Patent Applu tak skôr pripomína koncept skladateľného smartfónu Motorola RAZR 2019 ako dizajn, na ktorom pracuje Huawei a Samsung. Patent takisto popisuje využitie OLED displeja, ktorý zakrýva aj samotný pánt. Používateľ tak vidí pri pohľade na prednú stranu iba obrazovku.

Zatiaľ nie je známe, kedy by mohol Apple reálne predstaviť skladateľný telefón. Podľa analytikov by sa tak mohlo stať najskôr v roku 2020.

Patent skladateľného smartfónu od Applu

Zdroj: digitaltrends

Prečítajte si aj:

Motorola RAZR 2019: Pozrite si epické video prichádzajúcej legendy

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit