Spoločnosť sa bude aj naďalej spoliehať na osvedčené Face ID.

Táto informácia pochádza priamo z prostredia spoločnosti, takže ju môžeme považovať za dôveryhodnú. Zdroj upresnil, že spoločnosť Apple ukončila práce na snímači odtlačkov prstov v displeji, ktorý bol vyvíjaný pre iPhone.

Apple pritom na technológii Touch ID v displeji pracoval už nejaký čas, avšak teraz sa zdá, že spoločnosť zostane verná Face ID. Nasvedčuje tomu aj presunutie členov tímu Face ID do tímu Touch ID.

To, že Apple skutočne venuje veľkú pozornosť Face ID, dokazuje aj nová možnosť odomykania iPhonov pomocou Face ID aj vtedy, keď má používateľ na tvári rúško. Tento trend by sa mal však dostať aj na ďalšie zariadenia z portfólia spoločnosti Apple. Ďalším krokom vo vývoji Face ID má byť umiestnenie tejto technológie do displeja.

Face ID bolo na trh uvedené s modelom iPhone X

Budeme čakať až do roku 2023?

Na túto novinku si však budeme musieť pravdepodobne ešte nejaký čas počkať, pokým dosiahne kvalít, ktoré Apple pri svojich produktoch požaduje. Očakáva sa, že prvými modelmi s Face ID v displeji budú iPhone 15 Pro a 15 Pro Max. Tieto modely by sa mali na trhu objaviť až na jeseň 2023.

Podmienkou pritom je, aby táto technológia bola pripravená na 100 % a spĺňala prísne bezpečnostné štandardy spoločnosti.

Zdroj: idropnews

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.