Novinka je dostupná v iOS 15.4 Beta 1.

Jedným z problémov, ktoré súvisia s nosením rúšok, je aj nepohodlné odomykanie iPhonov s Face ID. Apple čiastočne tento problém zmiernil pridaním podpory odomknutia pomocou hodiniek Apple Watch. 

Portál GSMArena prichádza so správou, ktorá v týchto dňoch poteší všetkých používateľov iPhonov s Face ID. V najnovšej beta verzii systému iOS 15.4 bola objavená funkcia, ktorá umožní používať iba čiastočnú zhodu tváre s Face ID, ktorá môže byť praktická hlavne pri jej prekrytí.

Výhodou teda je, že už nie je vyžadované pripojenie k hodinkám Apple Watch. Aj s touto čiastočnou zhodou tváre je možné využívať všetky výhody Face ID pri overovaní platieb Apple Pay, sťahovaní aplikácií z App Store a ďalších aplikácií tretích strán.

S biometrický overovaním tváre Face ID bol ako prvý uvedený model iPhonu X

Netreba však zabúdať, že Face ID je najpresnejšie aj najspoľahlivejšie vtedy, keď je nastavené iba na rozpoznávanie celej tváre. V prípade čiastočného overovania tváre pomocou Face ID a prekrytia tváre, iPhone rozpoznáva iba jedinečné črty okolo očí.

V prípade, že sa používateľ rozhodne používať čiastočné rozpoznávanie tváre pomocou Face ID, pri nastavovaní tejto funkcie nie je potrebné mať nasadené rúško. Dá sa očakávať, že táto funkcia bude k dispozícii aj vo verejnej verzii iOS 15.4.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.