OLED panel by nemal obsahovať polarizátor.

Portál Gizmochina zverejnil správu, ktorá naznačuje, že Apple spustil práce na vývoji nového OLED panela bez polarizátora. To by mohlo znamenať, že spoločnosť začala zároveň pracovať aj na svojom prvom skladacom iPhone, v ktorom by sa táto technológia použila.

Informácia pochádza od zdroja, ktorý je s celou situáciou oboznámený. V prípade odstránenia (nepoužitia) polarizátora bude panel ešte tenší, čo znamená, že ho bude možné použiť aj v skladacích zariadeniach. 

Svetlo, ktoré zvyčajne vidíme, je zmesou vibračných vĺn vo všetkých smeroch, pri ktorých neexistuje žiadna konzistentnosť. Polarizátor je zariadenie schopné filtrovať svetlo, ktoré vibruje v určitom smere, čiže má obmedzujúci vplyv na smer jeho vibrácií. Zároveň však znižuje celkový jas panela.

Galaxy Z Fold3 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Galaxy Z Fold3 5G a viaceré otvorené aplikácie na jeho displeji

Prvou spoločnosťou, ktorá vyrobila panel bez polarizátora, bol Samsung. Tento panel sa však použil až pri najnovšom skladacom smartfóne Galaxy Z Fold3. To, že spoločnosť Apple na podobnom displeji takisto pracuje nám naznačuje, že by mohla niekedy v budúcnosti skutočne predstaviť vlastný skladací iPhone. O ňom však nemáme takmer žiadne informácie.

Staršie správy nám pritom naznačujú, že Apple by mohol svoj skladací smartfón uviesť až v roku 2024 alebo 2025, čiže bude mať dostatok času na to, aby OLED panel bez polarizátora bol na 100 % pripravený k použitiu v skladacom iPhone.

Zdroj: Gizmochina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.