Apple interne testuje rôzne technológie skladateľného iPhonu.

Skladateľné telefóny postupne získavajú pozornosť trhu a lídrom v tejto oblasti je Samsung, ktorý v roku 2021 uviedol na trh už 3. generáciu svojich skladačiek s oboma dizajnami – modely Fold (telefón sa otvorí a je z neho malý tablet) a Flip (telefón sa zloží do tvaru malej krabičky pre pohodlnejšie prenášanie).

Je teda logické, že čoraz viac ľudí sa pýta, kedy sa dočkáme skladateľného iPhonu. Podľa známeho analytika Ming-Chi Kua si budeme musieť počkať až do roku 2024. Je však možné, že Apple prekvapí a svoj iPhone Fold uvedie na trh už v roku 2023.

Je zrejmé, že Apple interne testuje rôzne technológie skladateľných displejov a na trh príde s riešením, ktoré bude dostatočne vyspelé a spoľahlivé. Prvé generácie skladateľných telefónov totiž čelia nedostatkom, ako je viditeľný zhyb na displeji či nedokonalosti z hľadiska softvérovej optimalizácie.

A pokiaľ by vás zaujímalo, ako by mohol skladateľný iPhone vyzerať, portál AppleInsider popustil uzdu fantázii a priniesol niekoľko renderov, ktoré znázorňujú možný dizajn iPhonu Fold. Viaceré dizajnové prvky telefónu sú inšpirované najnovšími špekuláciami, ktoré tvrdia, že tohtoročný iPhone 14 prinesie výrazné zmeny, ako je diera v displeji namiesto výrezu.

iPhone FoldZdroj: appleinsider.com
iPhone Fold
iPhone FoldZdroj: appleinsider.com
iPhone Fold
iPhone FoldZdroj: appleinsider.com
iPhone Fold

Zdroj: AppleInsider

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit