„Čo najskôr nainštalujte túto aktualizáciu“. Tak znie odporúčanie Apple smerujúce používateľom macOS.

Spoločnosť Apple dnes oficiálne vypustila von aktualizáciu pre macOS High  Sierra opravujúcu jeho hlavnú zraniteľnosť publikovanú len včera. Na svojej oficiálnej stránke podpory pre bezpečnosť Apple uvádza, že bezpečnostná aktualizácia s označením 2017–001 ošetrí najväčšiu chybu systému, ktorá potencionálnemu útočníkovi umožnila prevziať plnú administrátorskú kontrolu nad Macom bez zadania používateľského hesla.

Úspešná technologická firma z kalifornského Cupertina doslova naliehavo vyzýva svojich klientov, aby situáciu nepodcenili a nainštalovali tento „Security update“ čo najskôr. Pokiaľ tiež patríte medzi používateľov najnovšieho desktopového softvéru od Apple, určite sa nenechajte dvakrát núkať a aktualizáciu pri najbližšej možnej príležitosti radšej vykonajte. Apple dokonca neskôr plánuje túto aktualizáciu pre všetkých používateľov macOS High Sierra nainštalovať automaticky, čím by malo uľahčiť život najmä IT administrátorom.

Je jasné, že nejde o práve najlepšie PR pre firmu, ktorá svoj softvér sama prezentuje ako precízne zabezpečený a súkromie svojich používateľov považuje za jedno z rozhodujúcich kritérií pri uprednostnení macOS pred konkurenčnými platformami. „Bezpečnosť je najvyššou prioritou každého produktu spoločnosti Apple a bohužiaľ sme v tejto verzii macOS spravili chybu“, nezvyčajne pokorne uvádza Apple vo svojom oficiálnom vyhlásení. „Veľmi ľutujeme túto chybu a ospravedlňujeme sa za ňu i za obavy, ktoré spôsobila všetkým používateľom Macov. Naši zákazníci si zaslúžia len to najlepšie a preto budeme kontrolovať všetky vývojové procesy tak, aby sa podobná situácia už nikdy nezopakovala“.

Ako update dostať čo najskôr do vášho Macu? Stačí si otvoriť aplikáciu AppStore a po kliknutí na položku „Aktualizácie“ v pravom hornom rohu sa vám táto možnosť ihneď zobrazí. Aktualizácia dokonca nevyžaduje ani reštart vášho Macu.

Zdroj: Apple

 

Mohlo by vás zaujímať:

macOS High Sierra je oficiálne dostupný, čo všetko vám ponúkne?