Analytik Ming-Chi Kuo prináša nové správy.

Podľa jeho slov bude Apple v roku 2023 pripravený na uvedenie vlastného skladateľného smartfónu. Toto konštatovanie je tentokrát doplnené aj o niekoľko špecifikácií. S pomocou niektorých zdrojov Kuo získal zopár informácií o dodávateľoch spoločnosti Apple. Jedna zo správ prezrádza, že displej bude mať v rozloženom stave uhlopriečku 8-palcov a rozlíšenie QHD+. 

Dodávateľom zobrazovacieho panela bude opäť spoločnosť Samsung, ale použije dotykovú technológiu strieborného nanodrôtu vyvinutú spoločnosťou TPK kvôli lepším vlastnostiam oproti Samsung Y-Octa. Predpokladá sa, že dodávky tohto smartfónu by sa mohli pohybovať medzi 15 a 20 miliónmi kusov.

Správa analytika Ming-Chi Kua uvádza aj ďalšie značky ako napríklad Oppo, vivo, Xiaomi a Honor. Všetci títo výrobcovia sa chystajú na trh uviesť vlastné skladateľné zariadenie. Udiať by sa tak malo koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka s celkovým objemom asi 17 miliónov kusov.

Kuo na druhej strane tvrdí, že správy sú vysoko špekulatívne. Je však aj možné, že pokiaľ trh so skladateľnými smartfónmi neponúkne zásadné inovácie, Apple svoje plány na skladateľné zariadenie zruší.

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: MacRumors

Prečítajte si aj:

Túžite po skladacom telefóne Samsung Galaxy Z Fold 2 5G? Toto je pravda o ňom (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.