K zmene by mohlo prísť budúci rok.

Už nejaký čas sa hovorí o zmene pomenovaní budúcich iPhonov, kde by z modelového radu malo vypadnúť označenie „Plus“ a pribudla by Ultra. Doteraz však bola väčšina zdrojov presvedčená, že Ultra nahradí model Pro Max.

Známy analytik a odborník na Apple Mark Gurman z agentúry Bloomberg prišiel teraz s novou hypotézou. Hoci aj on sám ešte v septembri 2022 tvrdil, že Ultra nahradí Pro Max, teraz uvádza, že Apple by mohlo Pro Max ponechať a pridať nadeň nový topmodel, nazvaný práve Ultra. Podľa Gurmana o tejto možnosti prebiehajú v Apple diskusie, pričom ale zmena by nenastala na jeseň tohto roku u iPhone 15, ale až o rok neskôr.

Nie je jasné, ako by sa nový highendový model líšil od modelov Pro a Pro Max, ale Gurman špekuluje, že zariadenie by mohlo mať ďalšie vylepšenia fotoaparátu, rýchlejší čipset, väčší displej a možno aj telo bez Lightning alebo USB-C konektora.

Pochopiteľne, aj cena by bola vyššia ako u iPhone Pro Max. Šéf Apple Tim Cook ale v nedávnej minulosti uviedol, že ľudia by si podľa neho boli ochotní priplatiť, aby si mohli dovoliť to najlepšie.

Pripomeňme, že oficiálna cena iPhone 14 Pro Max s terabajtovým úložiskom je bez jedného eura 2100 eur. Je teda celkom možné, že v roku 2024 sa pre infláciu a spomínaný najdrahší model cenovo priblížime možno ak k 2500 eurám.

Zdroj: Bloomberg.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.