O tom, že Apple Watch zachránili už množstvo životov, dnes nepochybuje snáď už nikto. Apple chce však pomáhať ešte viac.

V najbližších rokoch by sa z Apple Watch mohol stať seriózny lekársky pristroj. Spoločnosť Apple by to chcela dosiahnuť integráciou senzoru EKG, vďaka ktorému by vedela zachrániť ešte viac životov. Podľa správ, ktoré priniesla agentúra Bloomberg, Apple údajne pracuje na pokročilom monitorovacom systéme srdcovej frekvencie, kde by práve spomínaný elektrokardiogram využila.

Od roku 2015, kedy Apple Watch prišli na trh, zachránili už mnoho životov vďaka spoľahlivému meraniu tepu. Ak by sa však integroval do hodiniek aj elektrokardiogram, ktorý je v súčasnosti dostupný len v zdravotníckych zariadeniach, zachránil by omnoho viac ľudských životov pred infarktom a inými srdcovo-cievnymi chorobami.

Bloomberg rovnako prišiel s informáciou o tom, že Apple už testuje prvý prototyp, kde sa po stlačení hodiniek dvoma prstami vyšle slabý elektrický impulz, ktorý prejde hrudníkom používateľa a zmeria akékoľvek abnormality.

V súčasnosti môžu byť Apple Watch tiež skvelým nástrojom na pomoc pri diagnostike, nakoľko celý deň zaznamenávajú množstvo dát o ich majiteľovi. V prípade návštevy lekára tak vie používateľ poskytnúť cenné dáta pre lepšiu diagnostiku.

Zdroj: CultOfMac

Prečítajte si aj: 

Apple Watch zachránili ďalší život. Môžu však pomôcť každému

Značky: