O tom, že Apple Watch pomohli zachrániť život, sme už viackrát písali. Tento raz však zachránili život mužovi, ktorý v noci prekonal infarkt a hodinky ho na to včas upozornili.

Scott Killian, rovnako ako mnoho ľudí, si neuvedomoval, že Apple Watch dokážu zachrániť život. Až do momentu, kedy zachránili život práve jemu. Pred niekoľkými týždňami mal počas noci problémy so srdcom a hodinky ho na to včas upozornili.

Killian pracuje ako právnik a má teda stresujúcu prácu. Preto sa o svoje zdravie stará dostatočným pohybom ako aj pravidelnými kontrolami u lekárov, ktoré dovtedy neukázali žiaden problém. Jedného dňa ho však hodinky o jednej v noci zobudili s tým, že ma neprimerane vysoký pulz v pokoji – 121 úderov za minútu, pričom dovtedy bol priemer 49. Rozhodol sa preto navštíviť nemocnicu v ktorej mu spätne zistili, že prekonal infarkt.

Míňal tak desaťtisíce dolárov na rôzne vyšetrenia, ktoré mu mali zachrániť život a pritom jediné, čo mu ho zachránilo boli hodinky za 400 dolárov. Ak by ho totiž v tú noc hodinky neupozornili na problém, tak by pravdepodobne dnes už nežil. Apple Watch sú podľa tvrdenia Killiana skvelé aj pre život po infarkte. Vždy keď naňho dôjde úzkosť, že dostáva ďalší infarkt, tak si len zmeria pulz a môže byť opäť pokojný.

Zdroj: 9TO5Mac

Prečítajte si aj:

Apple Watch dokážu presne diagnostikovať hypertenziu a spánkovú apnoe

Značky: