View-Master Virtual Reality Starter Pack sa v tichosti objavil v ponuke obchodu Apple Store.

Už aj Apple vstupuje na trh s virtuálnou realitou. Zatiaľ nepriamo, pretože nevyvinul vlastný produkt. Chválime však, že do oficiálneho obchodu zaradil zariadenie, ktoré je cenovo dostupné a umožňuje pristupovať k obsahu virtuálnej reality na iPhonoch.

View-Master Virtual Reality Starter Pack sa predáva za 30 dolárov a obsahuje redukciu pre menšie modely iPhonov – 5, 5c a 5s. Okuliare takisto podporujú väčšie iPhony 6/6s a 6 Plus/6s Plus. Súčasťou produktu sú mobilné aplikácie. navrhnuté špeciálne pre okuliare View-Master a zariadenie podporuje platformu Google Cardboard. Dodajme, že okuliare fungujú aj s Android telefónmi s uhlopriečkou displeja od 5 do 6 palcov. Pokiaľ vás produkt zaujal, americký Amazon ho aktuálne ponúka za necelých 18 dolárov, avšak kvôli drahému poštovnému sa neoplatí robiť objednávku na Slovensko.

viewmaster_cardboard_apple_nowat

Dodajme, že za altuálne najlepšiu virtuálnu realitu pre smartfóny považujeme okuliare Samsung Gear VR. Sú síce drahšie a fungujú iba so Samsung telefónmi, avšak ich súčasťou je obchod Oculus, ktorý poskytuje prístup k exkluzívnemu VR obsahu. Jeho kvalita je o poznanie vyššia v porovnaní so štandardným obsahom pre platformu Cardboard.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit