K dispozícii by mal byť už čoskoro.

Na Androide je možné používať veľké množstvo alternatívnych prehliadačov. Arc Search je už dostupný pre operačné systémy iOS a Windows, pričom už teraz sa oficiálne dostáva na Android. Príchod nového prehliadača Arc Search bol potvrdený v Threads. Potvrdzuje ho oficiálny účet Arc, ktorý zdieľal krátke video aplikácie bežiacej na zariadení, ktoré pripomína smartfón Google Pixel, a naznačil, že „už čoskoro“, čo znamená, že vydanie prehliadača Arch Search sa blíži. Čo však tento inovatívny prehliadač prinesie do systému Android? 

Arc Search je mobilný prehliadač navrhnutý pre efektívne a nerušené prehliadanie. Okrem elegantného a minimalistického dizajnu ponúka množstvo zabudovaných AI funkcií, vrátane kontroverznej funkcie „Browse for Me“, ktorá sumarizuje informácie z viacerých webových stránok na jednej stránke. Aj keď táto funkcia je otázna z pohľadu súkromia, tak má negatívny vplyv aj pre vydavateľov, pretože používateľov nemotivuje navštíviť pôvodné stránky, z ktorých boli informácie získané. Ide pritom o funkciu, ktorú vedia poskytovať aj Gemini alebo ChatGPT.

Arc Search prehliadačZdroj: TechCrunch
Arc Search prehliadač

Nemenej zaujímavou je aj funkcia automatickej archivácie starých kariet, ktorá pomáha udržiavať históriu prehliadania organizovanú. Ak vás otravuje reklama na internet, tak oceníte aj vstavaný blokovač reklám a ochranu pred sledovačmi, čo zaistí bezpečné a ničím nerušené prehliadanie. Arc Search je pritom plne optimalizovaný pre mobilné zariadenia s funkciami ako rýchly prístup z klávesnice s prehľadným režimom čítačky.

Aktuálne nie je známe, kedy bude nový prehliadač Arc Search predstavený pre používateľov systému Android. Veríme, že na vydanie nebudeme čakať dlho, aby sme mohli nový prehliadač vyskúšať. Medzitým dávame do pozornosti aj jeden z najlepších prehliadačov webu zameraných na súkromie, ktorým je Vivaldi.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.