Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ARCHOS dnes predstavila radu ARCHOS Junior, pozostávajúcu z 10“ tabletu a 5“ smartfónu určenú pre deti. Smartfóny sú vhodné pre deti vo veku od 3 rokov a  tablety pre deti vo veku od 7 rokov. Okrem optimalizovanej hardvérovej konfigurácie obsahuje balíček aj špeciálnu ponuku softvéru, rodičovskej kontroly a filtrovania webových stránok od spoločnosti Qustodio, vyhľadávací nástroj, vzdelávacie, akademické aplikácie (jazyk, veda a umenie), hudba, video. Tablet ARCHOS Junior a telefón budú k dispozícii od júna 2018 v cene od 79,99 € vrátane DPH.

Otázky, ktoré si kladú rodičia, pri výbere prvého tabletu, môžu byť určujúce : ako vieme spravovať čas detí strávený na tablete? Ako sa ubezpečíme, že naše dieťa tajne nepoužíva tablet alebo smartfón bez dozoru? Ako si môžeme byť istí, že naše dieťa nebude vystavené nevhodnému obsahu? Ako vybrať obsah vhodný pre jeho vek? Pre tých, ktorí si vyberú smartphone, vznikajú ďalšie otázky: ako vedieme naše dieťa v prvých krokoch v sociálnych sieťach? Ako zamedziť nášmu dieťaťu nevhodné virtuálne stretnutia?

To sú dôležité otázky na riešení ktorých ARCHOS pracoval pri definovaní najdôležitejších nástrojov ochrany detí a programov vhodných pre deti. To viedlo k uzatváraniu dohôd s partnermi, ktoré zaručujú atraktívnu výchovu a príťažlivosť pre deti, ako objavovať informácie sami, s rodinou a priateľmi bez vytvorenia závislosti na obrazovkách. 

Optimálna hardwarová konfigurácia. 

ARCHOS Junior tablet a telefón obsahujú základné súčasti optimálne pre použitie detí: štvorjadrový procesor podporovaný 1 GB pamäte RAM a kapacitou pamäte 8 GB, rozšíriteľná o kartu Micro SD, 10,1″ displej pre tablet a 5″ obrazovka pre smartphone, príjemné rozlíšenie pre kontrolu webových stránok, umožňuje vychutnať aplikácie, pozrieť si fotografie i videá. Okrem toho sú tu dve kamery, batéria 4 000 a 2 000 MAh, rôzne konektory a množstvo portov a senzorov, ktoré zabezpečujú maximálny komfort doma alebo pri cestovaní.

Optimálny obsah

ARCHOS ponúka obmedzenia nevhodných aplikácií, ktoré je možné ľahko nakonfigurovať z operačného systému Google Android, podľa veku dieťaťa, Tablet ARCHOS Junior a telefón ponúkajú najlepšie riešenia pre mladých ľudí.

Rodičovská kontrola

Je dôležité, aby rodičia mohli kontrolovať čas strávený deťmi pred obrazovkou a kvalitu obsahu, ku ktorému majú prístup.

ARCHOS ponúka svojim zákazníkom možnosť používať software Qustodio zdarma na jeden rok (predplatné: 42,95 € / rok).

Qustodio je hlavnou aplikáciou rodičovskej kontroly, ktorú používa viac ako 1,5 milióna zákazníkov na celom svete. Umožňuje rodičom definovať prevádzkové intervaly a zároveň obmedzuje denný čas strávený na tablete alebo smartfóne. Rodičia majú ovládací panel, ktorý je prístupný z ich smartfónu alebo počítača, na sledovanie digitálnej aktivity dieťaťa. Pomocou tohto mocného nástroja môžu rodičia jediným kliknutím dohliadať, spravovať zariadenia svojich detí. Deti sú tak chránené pred rastúcim počtom hrozieb, ako je nevhodný obsah, online obťažovanie, kybernetický predátori a tvorba závislostí. 

Bezpečný vyhľadávač 

Qwant Junior je vyhľadávač určený deťom. Rešpektuje ich súkromie a zároveň uľahčuje objavovanie a zdieľanie informácii prostredníctvom sociálneho prístupu. Technológia Qwant Junior zabraňuje prístupu detí na stránky s nevhodným obsahom. Ak sa dieťa pokúsi surfovať na stránke s nevhodným obsahom, Qwant Junior blokuje prístup a vysvetľuje, že príslušný obsah nie je prispôsobený ich veku a musí sa spýtať dospelého. Systém Qwant  nezhromažďuje žiadne osobné údaje. Na získanie lepšej bezpečnosti sú veľké online video platformy dostupné iba v režime „obmedzeného“, prístupu, aby sa optimalizovala ochrana mladých používateľov.

Videá

Youtube Kids je video aplikácia špeciálne navrhnutá pre deti. Môžu bezpečne pristupovať k obľúbeným kresleným filmom, rozprávkam, dokumentom, hudobným videám. Umožňuje rodičom vytvoriť viac profilov na základe veku detí v rodine, určiť, ktorý obsah môže alebo nemusí byť prístupný pre ich deti a ako dlho.

Vzdelávacie aplikácie

Existuje veľké množstvo aplikácií pre deti a nie je ľahké vybrať si. ARCHOS ponúka výber aplikácií s radou Junior, ktorý umožní deťom zábavu pri prebudení ich zvedavosti. Aplikácie na výučbu jazykov, matematiky, kresby, základy kódovania počítača budú predinštalované na tablete ARCHOS Junior a smatfóne.

Dostupnosť a cena

ARCHOS Junior Tablet a smartfón budú k dispozícii na Slovensku od júna 2018. Ceny začínajú od 79,99 €.

Značky: