Druhá generácia rozšírenej reality Applu by mala priniesť viacero významných noviniek.

iOS 12, ktorý bude predstavený už v týchto dňoch na konferencii WWDC, prinesie ARKit 2.0. Druhá generácia ARKit by mala priniesť vývojárom množstvo nových možností, ktoré im umožnia vytvárať ešte lepšie hry a aplikácie, než doteraz.

Najnovší ARKit by mal podľa doterajších správ Reuters priniesť podporu sledovania jedného objektu dvoma iPhonmi nachádzajúcimi v blízkosti seba. Nedávno s podobnou správou prišla aj agentúra Bloomberg, ktorá tvrdila, že Apple pracuje na hre pre viacero hráčov, kde budú jednotlivé objekty zdieľané medzi používateľmi a zároveň si budú pamätať polohy jednotlivých objektov.

Cieľom Applu je umožniť dvom ľuďom vidieť jeden objekt na rovnakom mieste na dvoch zariadeniach podporujúcich rozšírenú realitu. Pokiaľ jeden používateľ zoskenuje priestor tak druhý by už nemal mať túto povinnosť. Týmto sa chce práve Apple odlišovať od Googlu a jeho rozšírenej reality.

Podrobnosti o tejto funkcii zatiaľ nie sú známe. Či bude Apple podporovať iba dve zariadenia alebo aj tri či desať sa dozvieme pravdepodobne už dnes na konferencii WWDC.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Rozšírená realita pre každého. Takto to môže vyzerať v praxi

Značky: