Hlasová asistentka Siri bude po novom oveľa inteligentnejšia.

O konferencii WWDC ste už pravdepodobne počuli. Ide o týždňovú konferenciu spoločnosti Apple, ktorá je zameraná najmä na vývojárov. Tento rok by sa počas WWDC24 mali ukázať viaceré zmeny, ktoré potešia používateľov zariadení od Applu, pričom vieme, čo bude hlavným bodom konferencie. Apple má všetku pozornosť strhnúť na hlasovú asistentku Siri, ktorá bude o niečo inteligentnejšia. Za všetkým totiž bude stáť AI.

Umelá inteligencia by mala zmeniť spôsob, akým pracuje hlasová asistentka od spoločnosti Apple. Ponúknuť by mala lepšie odpovede a komunikácia s ňou by mala byť pravdepodobne ešte prirodzenejšia. Nie je pritom žiadnym prekvapením, že aj konferencia WWDC24 bude založená práve na AI, kedže rovnakým smerom sa uberajú aj konkurenčné spoločnosti. Príkladom je aj Google, ktorý tohtoročnú konferenciu Google I/O rovnako postavil na AI funkciách pre aplikácie aj operačné systémy.

Siri bude hlavným bodom konferencie WWDC24

Ohľadom práce Applu na zakomponovaní AI do svojich produktov sme už počuli veľa. Podľa posledných informácií však už dokončuje svoje práce na prvých produktoch, ktoré zmenia spôsob, akým používame technológie. V rámci WWDC24, ktoré štartuje už 10. júna, sa má totiž ukázať vynovená asistentka Siri s AI. Tá by mala byť hlavným protagonistom konferencie, pričom už teraz sa črtá, v čom by mala nová verzia asistentky spočívať.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Podľa aktuálne dostupných informácií bude Siri s AI schopná mať prirodzené konverzácie a tiež odpovedať na naše otázky či požiadavky. Nebude pritom kópiou ChatGPT, aj keď je vysoko pravdepodobné, že práve spoločnosť OpenAI bude pomáhať Applu v rámci spolupráce. Prvotné rozhodnutie vylepšiť hlasovú asistentku Applu malo padnúť už v decembri 2023 a teraz by mala byť pripravená na prezentáciu.

Okrem hlasovej asistentky Siri by však Apple mal zapracovať na prítomnosti AI aj v ďalších produktoch. Vylepšením by si mali prejsť aj aplikácie ako Apple Music, Správy, prehliadač Safari či Spotlight. Konferencia WWDC24 je už za rohom a môžeme očakávať množstvo noviniek. Ak teda čakáte na nové AI funkcie a patríte medzi používateľov Apple produktov, už čoskoro sa dočkáte.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.