Jedna miliarda je už poriadne vysoké číslo.

Google odštartoval svojho asistenta z pozície exkluzívneho doplnku pre smartfóny Pixel. Teraz sa však uberá inou cestou. Je prirodzené, že toto takto by nemal šancu získať tak veľký podiel. Po tom, čo je asistent sprístupnený aj pre ďalšie zariadenia a to nielen smartfóny, už jeho cestu nahor nič nezastaví. Možno iba ak lepší asistent s lepšou jazykovou podporou.

Aj preto Google očakáva koncom januára spomínaný podiel dosiahnutia 1 mld. jeho asistentov na rôznych zariadeniach globálne.

Rozšírenie pre ostatné zariadenia sa odštartovalo v marci 2017. Vtedy uvoľnil asistenta pre všetky smartfóny s Androidom bežiace na Androide 6 a 7. V máji dokonca pridal podporu asistenta pre iOS. Odvtedy ho môžete nájsť nielen na smartfónoch a reproduktoroch ale aj inteligentných displejoch, hodinkách a mnohých ďalších zariadeniach.

V roku 2018 sa asistent rozšíril do 80 krajín a podporoval 30 jazykov. Správne, okrem mnohých iných a samozrejme slovenčiny. Zatiaľ sme pre Google malý trh, čo je asi logické. Snáď sa to čoskoro zmení.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

LG umožní využívať Google Asistenta vo svojich televízoroch aj v ďalších krajinách

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.