Doteraz bol Asistent k dispozícii iba v Spojených štátoch.

Google Asistenta môžu používatelia využívať už v mnohých zariadeniach, počnúc smartfónmi, končiac inteligentnými reproduktormi. Medzi podporovanými zariadeniami nechýbajú ani televízory vrátane tých od spoločnosti LG. Virtuálny asistent od niektorej z popredných spoločností tak čoskoro bude takmer v každom elektronickom zariadení, ktoré je pripojené na internet.

Začiatkom roka unikla do médií správa o tom, že LG chce integrovať Google Asistenta do niektorých zo svojich najnovších televízorov. Integrácie sa však spočiatku dočkala iba jedna séria televízorov, a to len v Spojených štátoch. Komunikácia s virtuálnym asistentom prebiehala v tomto prípade cez mikrofón v diaľkovom ovládači. 

Podpora Google Asistenta sa v najbližších týždňoch až mesiacoch rozširuje do Španielska, Francúzka, Nemecka, Veľkej Británie a do niekoľkých ďalších krajín mimo Európy. Slovensko medzi podporovanými krajinami chýba. Problém však nie je na strane spoločnosti LG, ale na strane Googlu, ktorý dodnes nespustil svojho asistenta v slovenskom jazyku. Dočkať by sme sa ho mohli pravdepodobne už budúci rok.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

LG predstavilo bezdrôtové slúchadlá s Google asistentom a zaujímavým dizajnom

Značky: